Loading...
btc
BTC
-1%
Bitcoin
69.288,96 USDT
eth
ETH
-2.03%
Ethereum
3.514,52 USDT
bch
BCH
14.02%
Bitcoin Cash
546,47 USDT
xrp
XRP
-2.86%
Ripple
0,61 USDT
ltc
LTC
-1.66%
Litecoin
94,18 USDT
bnb
BNB
-1.17%
Binance Coin
573,58 USDT
sol
SOL
-2.77%
Solana
185,18 USDT
avax
AVAX
-2.76%
Avalanche
54,25 USDT
ada
ADA
-2.17%
Cardano
0,65 USDT
dot
DOT
-2.32%
Poladot
9,46 USDT
doge
DOGE
2.32%
Doge Coin
0,19 USDT
shib
SHIB
-1.63%
Shiba Inu
0,00 USDT

12 adımda Bitcoinle 12 milyon dolar kazanma rehberi!

12 adımda Bitcoinle 12 milyon dolar kazanma rehberi!
12 adımda Bitcoinle 12 milyon dolar kazanma rehberi!
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

12 adımda Bitcoinle 12 milyon dolar kazanabilir misiniz? Bugünkü yazımızda size bir başka “Bitcoinle kazanma rehberi” sunacağız. Bu rehber, aktif bir Bitcoin yatırımcısı ve blockchain dünyasındaki evangelistlerden Richard Vitoria tarafından kaleme alındı. Çünkü Vitoria tecrübelerinden süzülen bu çıkarımlarla bahsedilen rakamı kazandı.


Önerdiği 12 adımda Bitcoinle 12 milyar dolar kazanan Vitoria, aşağıdaki yazıyı kaleme aldı.

12 adımda Bitcoinle 12 milyon dolar kazanma rehberi şu basamakları içeriyor

12 adımda Bitcoinle ne kadar para kazanabilirsiniz?

Bugünün en başarılı yatırımcılarından olan Vitoria’nın 12 adımda Bitcoinle kazanma rehberi aşağıdaki şekilde:

  1. Varlıklarınızı elde tutmanız kolay bir strateji. Fakat karlı değil. Eğer siz de benim yaptığım gibi, şimdiye kadarki en volatil market olan kripto markette “uzun dönemli iyimser devekuşu” gibi oynuyorsanız fırsatı kaçırıyorsunuz. Uzun dönemli güven, güçlü bir başlangıç. Fakat uzamış ayı marketinde kayıpları minimale indirmek için siklusları ve paternleri tanıyarak buna göre davranmanız çok daha iyi.
  2. Zor zamanlarda büyük coinleri ya da stabil coinleri, rahat zamanlarda küçük coinleri tercih edin.
  3. Altcoinlerinizin durumunu en azından her 3 ayda bir kontrol edin. Yoksa onları kaybedebilirsiniz. Coinler borsalarda liste dışı bırakılabilir, ya da borsalar kapanabilir. Tokenler protokollerini yükseltebilir. Sahip olduğunuz farklı altcoinlerinizin sayısının yönetilebilir olup olmadığından emin olun. Market olgunlaşana ve avokadoların sayısını elmaların sayısından tam olarak ayırd edene kadar, altcoinler yüksek fiyat korelasyonlarına devam edecektir. Hoşunuza giden her şeye sahip olmanıza gerek yok.
  4. Yazılı bir çıkış planına sahip olun. En azından ters yönde yürütebileceğiniz bir referans. Bir hız treninin tam orta yerinde bir çıkış stratejisi hesaplamak durumunda kalmak istemezsiniz. Beni 3 yıl önce yoktu. Fakat şimdi var. Bu, diğer endüstriler içine farklılaşmayı da içeriyor.
  5. En zirvede satmak ve en dipten almak imkansızdır. Aylar süren düşüşten sonra marketin geri yönde hareket edeceğini ve sadece aldığınız andan itibaren bunun gerçekleşeceğini düşünmek gerçekçi değil. Yatırımlarımın %70’ini bir coin satın aldıktan sonra ve 40 kat geri dönüş umarak, aylar boyunca defalarca kaybettim.
  6. Yatırım yapmayı düşündüğünüz projenin mevcut durumuna dikkat edin. Polymath gibi networklar, uzun koşuda inanılmaz derecede başarılı ve karlı olabilir. Ancak başlangıçta fonlarını yükseltir ve bunları ürün geliştirmeye, market araştırmalarına, kritik düzenleme engelleriyle başa çıkmaya harcarlar. Bu zamanlar boyunca, talep ve kullanım minimal iken, tokenlerin tedariği markete yatırımcı/danışman dağıtımları yoluyla girmektedir. Bu nedenle dikkat diğer projelere çevrilir ve fiyat hızla düşer. Hepimiz ICO’lara katılma heyecanına kendimizi kaptırırız. Ancak kendini kanıtlamış, yasal onay planını oluşturmuş ve ticarete hazır bir ürünü daha düşük seviyelerden alabilmek ve yolun başlangıç safhasında alarak riski daha da düşürmek mümkün olabilir.
  7. Kripto marketi herkese göre değildir. Annem bana şunu söylemişti:”Eğer herkesin para kazanması bu kadar kolay olsaydı bunu herkes yapardı.” Bu tıpkı Rafael Nadal’ın söylediği gibi, “Eğer para kazanmak bir topa raketle vurmak kadar kolay olsaydı bunu herkes yapardı.” Evet. Kripto dünyasında çok hızlı bir şekilde çok fazla para kazanabilirsiniz. Markette rekabetçi olabilmek için şeffaf bir kafa yapısına, güçlü bir mideye ve araştırılmış bilgiye ihtiyacınız var. Biraz şans, iyi zamanlama ve ne yaptığınızı bilmeniz de önemli.
  8. Ne kadar kriptoya sahip olduğunuz önemli değil. Fakat öngörülebilir gelecekte nakit borçlanmaya ihtiyaç duymayacağınıza %100 emin olmadan mortgage ödemelerinizi bırakmayın. Güvenli bir getirinizi bıraktığınız ve düzenli bir gelirden vazgeçtiğiniz anda tamamen kendi başınızasınız ve bu iş çok yüksek risk içerir. Konu sağlık güvencesi  ya da bir evin finansmanı olduğunda hiçbir şey daha önemli değildir.
  9. İnsanların çoğunluğu gibi korku tarafından yönetilmeyin. Kafanızın içinde konuşan sesi minimum seviyede dinleyin. Pek çok insan için markete girmenin iyi bir zamanı yoktur. Market düştüğünde bu ses “artık bitti”, çıktığında ise “artık çok geç” der. Eğlenceli, riskli ya da maceracı bir şeyi denemek için daima korku bazlı bahaneler vardır. Market şişene kadar araştırmalarıma devam eden bir kuzenim var. Sanki Ph.D yapıyordu. Markete girmeye cesareti yoktu. Hiç eğlenceli değil.
  10. “Çok yüksek” ya da “çok düşük” kavramı bu markette yok. Kripto her zaman daha yüksek ve daha düşük seviyelere ulaşabilecek yeni bir tür hayvan gibi. Bu marketteki volatilite, geleneksel marketleri algıladığımızın ötesinde, daha geniş bir perspektife sahip olmamızı gerektirir. 3 yıl önce ailem bana ETH’lerimi 45 dolardan satmamı söylemişti. Israr ettiler ve ben gönülsüz bir şekilde kabul ettim. Nihayetinde sermaye onlarındı. Yani yapmak zorundaydım. Fakat Ether’in fiyatı hala pump yapıyordu. Ve ben “ailemi bu konuda dinlediğime inanamıyordum. Ethereum’un nereye gidebileceğini bilmiyorlar” diye düşündüm ve 60 dolardan geri aldım. 2012 sonunda BTC’yi 13 dolardan almak çok yüksek değil miydi? Pek çok insan satıyor çünkü bir coinin nerelere kadar gidebileceğine dair fikirleri yok. Çünkü eldeki bir kuş, çalılardaki iki kuştan daha değerlidir diye düşünüyorlar. Ben tersini düşünüyorum: “şimdi satamam çünkü çok düşük.” Ve market düşüşünü sürdürüyor. Böylece gemiyle birlikte batıyorum. Bu çok sofistike de değil aslında. Benim hala kaybı durdurmak ve daha iyisini yapmak için pratik bir yol bulmam lazım.
  11. Kırmızı grafiklerdeki bıçak yeme anları için ya da yıl boyu süren ayı marketi devam ederken, endüstri içinde, “ne olduğunu boş ver, bunu daha önce onlarca kez gördüm” diyebilecek olgun ve dengeli arkadaşlarınız olsun.
  12. Marketteki hoşnutsuzluklarınız ve marketin ilerde nereye gidebileceği hakkında açık bir ayrım yapabilmeniz gerekir. Çünkü iyi birşeyler olması, sonsuza kadar böyle süreceği anlamına gelmez. Ve pike ulaşmadan hemen önce markete girmiş olma gerginliği, size marketin tekrar geri dönmeyeceğini düşündürmesin. Bazı arkadaşlarım markete 1 dolar bile koymuyorlar. Çünkü dilleri yandı. Bir doları daha kaybetmeyi göze alamamanız gerçeği, marketin tekrar yükselmeyeceği demek değildir. Kişisel şartlarınız ve dünya konjonktürü arasındaki ayrımı yapın. Bir erkek ya da kadın kalbinizi kırdı diye hepsi öyle olacak anlamı çıkmaz. Kararlarınızın gerçekte ne anlama gelebileceği hakkında konuşmaya başlayın böylece daha fazla şeffaflığa sahip olacaksınız.( Mesela “çok korkuyorum ve eğer daha fazla kaybedersem kendimi asla affetmeyeceğim”) ve korkularınızı markete yönlendirmeyi bırakın. (Mesela” market asla düzelmeyecek.”) Bu korkularla başetmenin yolunu bulun. Kendinizi korumayı bırakın ve yatırım yapın ya da yapmayın, bir şeylerin ne olduğu hakkında araştırmalar yapın.

Ve bonus ders: ”Kaybetmeyi kaldıramayacağınız şeylere yatırım yapmayın.”

Cesaretiniz ve kalbinizi dinlediğiniz için kendinizle gurur duyun. Sonucunu önemsemeyin. Çok para kaybetmek elbette hayal kırıklığı yaratır. Ve pek çok insan muhtemelen bunu yaşamayacaktır. Önemli olan soru şu: Onların ne kadarı ilk etapta bu kadar çok parayı kaybedebileceği bir pozisyona yatırır?

Bana göre, yatırım-ve hayat- riski azaltma ve fırsatların avantajlarını elde etme arasında bir dengedir. Yatırım yaptığınızda bunlardan hangisi sizi daha fazla heyecanlandırıyor? Biliyorum, ben fırsatları kaçırmayı sevmiyorum. Bu nedenle eğer gece rahat uyumak istiyorsam bir risk için yüksek toleransa sahip olmam gerekir.

Beni en çok seven insanlardan bazıları-özellikle annem ve babam- “sana söyledim. Satman gerekiyordu” sözlerini dillerinden düşürmez. Doğru. Satmam gerekirdi. Fakat onların yapacakları gibi %40 ya da %300’de değil. Ben bunun için kriptoda değilim. Gerçek şu ki, ben %10,000 kazandığımda satmalıydım. Bununla hemfikir olabilirim.

Bakınız:Bitcoin boğaları! 2020 son çeyreğini bekleyin!

Kriptodaki arkadaşlarımdan bazıları tüm zamanların en yükseğinde satmadıkları için pişmanlar. Bunlardan bir bana şunları söylemişti: “Aralık 2017 gecesi partiye gitmek yerine satış yapmalıydık.” Doğru. Fakat o gece tüm kripto arkadaşlarımla eğlenmekten ne kadar keyif aldım. Sonrasında düşse de, 2017 kışı ve sonra 2018 Ocak ayında tüm tahtaların yeşile boyanmasının keyfini sürdürdük ve bu sürüşten ne kadar keyif aldığımı Tanrı bilir. Artık bekleyemiyorum ve kemerlerimi bağladım. Tekrar aya gitmeye hazırım fakat bu kez geri dönmek yok.

Umarız kaleme aldığımız 12 adımda Bitcoinle 12 milyon doları kazanma rehberi size para kazanma yolunda yardımcı olur.

Kaynakhttps://cointelegraph.com/news/12-lessons-from-winning-and-losing-12-million-in-crypto

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Bu sitede yer alan tüm bilgiler haber ve bilgilendirme amaçlı olup yatırım tavsiyesi değildir.Çok riskli bir yatırım aracı olan kripto paralara kaybına tahammül edemeyeceğiniz bir yatırım yapmaktan kaçınınız.