Loading...
btc
BTC
-0.14%
Bitcoin
69.891,65 USDT
eth
ETH
-1.31%
Ethereum
3.540,42 USDT
bch
BCH
6.38%
Bitcoin Cash
509,86 USDT
xrp
XRP
-2.41%
Ripple
0,62 USDT
ltc
LTC
-0.89%
Litecoin
94,91 USDT
bnb
BNB
-1.17%
Binance Coin
573,55 USDT
sol
SOL
-3.27%
Solana
184,24 USDT
avax
AVAX
-3.11%
Avalanche
54,05 USDT
ada
ADA
-2.94%
Cardano
0,65 USDT
dot
DOT
-1.69%
Poladot
9,52 USDT
doge
DOGE
0.03%
Doge Coin
0,18 USDT
shib
SHIB
-2.16%
Shiba Inu
0,00 USDT

Quantum (QTUM coin) nedir? Yatırım yapılır mı?

QTUM rehberi: QTUM nedir, güçlü özellikleri nelerdir, neden yatırım yapılmalı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Qtum nedir? Qtum Vakfı tarafından geliştirilen ve merkezsiz uygulamalar oluşturmaya odaklanan açık kaynak kodlu bir blockchain projesidir. 

Qtum nedir? Quantum coine yatırım yapılır mı?

Çin merkezli bir proje olarak ön plana çıkan Qtum, Quantum olarak da bilinir. “Qtum nedir” deyince; akla ilk olarak akıllı sözleşmeler gelir.

Ethereum (ETH) gibi, Qtum da akıllı sözleşmeleri yürütebilir. Şöyle ki; kullanıcıların daha hızlı iş uygulamaları geliştirmesi, dağıtması ve çalıştırması için Ethereum’a benzer şekilde çalışır.

Qtum, kurulduğu günden bu yana kullanıcıların merkezsiz uygulamalar geliştirmeleri için etkin, hızlı ve şeffaf bir platform oluşturma konusunda uzun bir yol kat etti.

2016’da kurulan Qtum, CEO Patrick Dai tarafından yönetiliyor ve şu anda en yüksek market hacmine sahip ilk 100 kripto para birimi arasında yer alıyor.

Bu kripto para biriminin eşsiz özelliği, Proof of Stake algoritmasıdır. Bu da daha az network gücü ve daha düşük işlem ücreti anlamına geliyor.

Quantum (QTUM coin) nedir? Yatırım yapılır mı?

Aslında Qtum Aralık 2017’deki boğa koşusundan önce neredeyse görünmez olan bir coin’di. Ancak büyük bir coin olma yolunda yavaş yavaş ilerledi ve başarıya ulaşırken yatırımcıların dikkatini çekmeyi başardı.

Bitcoin ve Ethereum Hibrid’i, ilk olarak piyasaya yaklaşık 6$ civarında girdi. 2016 yılı Aralık ayı ortasında Qtum, tüm yatırımcıların dikkatini çekti ve 2017-2018 boğa koşusu sırasında 106$‘lık bir değere yükseldi. Ancak, Coin bu yılın başında ciddi bir miktar kayıp gördü.

Quantum (QTUM) coin fiyatı: Anlık QTUM fiyatı için tıklayınız.
Toplam QTUM coin arzı: 103.944.501 QTUM
Piyasada işlem gören QTUM coin arzı: Dolaşımdaki güncel QTUM arzı için tıklayınız.
QTUM coin işlem hacmi. 24 saatlik QTUM işlem hacmi için tıklayınız.
Tüm zamanların en yüksek fiyat (ATH) seviyesi için: 106,88 dolar (7 Ocak 2018)
Tüm zamanların en düşük fiyat (ATL) seviyesi için: 0,77 (13 Mart 2020)
Toplam QTUM coin yatırım dönüşü (ROI) için tıklayınız.
QTUM rehberi: QTUM nedir, güçlü özellikleri nelerdir, neden yatırım yapılmalı

Qtum’u ilginç ve yenilikçi bir portföye dönüştüren en önemli özellikleri neler?

Bu projenin en ilginç yanı belki de kullanıcıların akıllı cüzdanları doğrudan mobil cihazlarında yürütmelerini sağlayacak Qtum’un, Bitcoin’in UTXO‘sunun kullanılması.

Qtum’un diğer özellikleri:

  • Qtum sadece Blockchain’de değil internet teknolojisinde de büyük değişimler yaratabilir. Nitekim Qtum, kayda değer bir ortaklıkla popüler Çin video portalı olan Baofeng ile çok daha popüler ve daha büyük hale geldi.
  • Qtum’un ilginç projeleri var. Uzay Zinciri ile işbirliği içinde, Blockchain tabanlı uydu sistemi başarıyla piyasaya sürüldü.
  • MediBloc (sağlık endüstrisi), CFun, BitClave (multimedya endüstrisi) ve Energo (enerji endüstrisi) sayesinde hemen hemen her sektörde yer almayı başardı.
  • Ayrıca Qtum’un geliştirme ekibi, yaygın kabul için uygun hale getirmek üzere platform üzerinde sürekli çalışıyor. Hem Bitcoin hem de Ethereum‘un en iyi parçalarından yapılmış olan Qtum, popüler kripto paralardan biridir.

İlgili: Quantum (Qtum) coin haberleri

Kripto sektörüne aşina olanların takip ettiği projelerden biri de şüphesiz Qtum. Peki Qtum’un artıları ve eksileri nelerdir? Şimdi de biraz Qtum projesinin artı ve eksilerinden bahsedelim.

QTUM’un artıları ve eksileri

Quantum QTUM coinin artıları
1. Segwit uyumluluğu
2. Ethereum ile kolayca entegre olabilirliği
3. UTXO daha yüksek ölçeklenebilirlik ve güvenliği temin ediyor
4. PoS 3.0 benzersiz bir dokunuş yapıyor

Qtum’un artıları

  • Segwit uyumluluğu

Segregated Witness’ı (SegWit) Türkçeye “ayrılmış tanık” olarak çevirebiliriz. SegWit güncellemesi bir blockchain ağının operasyonel etkinliğini artırmak için hayati öneme sahiptir. Qtum’un SegWit’e uyumlu olması onu yüzlerce rakibi arasında ön plana çıkartıyor.

Not: SegWit yükseltmesinin yaptığı şey, imza yönü ile ilgili bilgileri silerek bloklardaki gereksiz ağırlığı kaldırmasıdır.

Doğal olarak, bu blokların normalden olduğundan daha hızlı çalışmasını sağlar ve Qtum’u daha verimli bir blockchain yapar.

  • Ethereum ile kolayca entegre olabilirliği
Quantum (QTUM coin) nedir? Yatırım yapılır mı?

Qtum, Ethereum Virtual Machine (Ethereum Sanal Makinesinden) EVM yararlanır. Bu sayede, Ethereum platformundaki blockchain akıllı sözleşmelerinin Qtum’a kolayca iletilmesine olanak sağlanmış olur. Elbette Qtum’dan ETH’ye geçiş de aynı derecede kolaydır.

Not: Aynı şey, Ethereum ağında Solidity programlaması ve Qtum üzerindeki Ethereum dApp’ların birlikte çalışabilirliği için de geçerlidir. Bu sayede ETH yazılımcıları Qtum için de kolaylıkla kod yazabilmelerini sağlar.

Buna ilaveten Qtum OpenZeppelin gibi mevcut standart sözleşme formlarını da desteklemektedir.

Ayrıca ERC-20, ERC-721, ERC-223, ERC-827 ve daha fazla ERC token tipi blockchain ile uyum halindedir. Qtum’un bu yönleri yazılımcılar için de büyük kolaylık demek.

  • UTXO daha yüksek ölçeklenebilirlik ve güvenliği temin ediyor

Unspent Transaction Output yani kısaca adıyla UTXO Qtum’un da kullandığı bir modeldir. Böylece coinler “harcanmamış işlem çıktıları” olarak muhafaza edilebilir.

Not: UTXO sayesinde blockchain daha büyük ölçeklenme seviyelerinde hala güvenli kalabilmektedir.

  • PoS 3.0 benzersiz bir dokunuş yapıyor
Quantum (QTUM coin) nedir? Yatırım yapılır mı?

Mevcut konsensüs mekanizmaları içinde PoS 3.0 büyük bir gelişim ve yenilik demek. Mevcut Proof-of-Work ve Proof-of-Stake algoritmalarında ödül yalnızca sistemde online olan katılımcılara dağıtılmaktadır. PoS 3.0 bu yönüyle klasik konsensüs modellerinden ayrılmaktadır.

Qtum’un eksileri

Quantum Qtum coinin Eksileri
1. EVM ile ilgili sorunlar
2. Küçük pay sahiplerine yetki verilmesi güvenlik açıklarına sebep olabiliyor
  • EVM (Ethereum Virtual Machine) ile ilgili sorunları

EVM’nin hala geliştirilmeye devam ettiği göz önüne alındığında (hala tam kapasiteye ulaşabilmiş değil), mevcut sorunlarından bazıları Quantum blockchaininde de görülüyor. Karşılaşılan ana problemlerden birinin Solidity programlama dilinin kimi güvenlik sorunlarına yol açtığı biliniyor:

Not: Örneğin fonlama yoğunlaşınca sanal makine bazen “kısa adres saldırısı” uyarısı veriyor. Ki bu sorun henüz çözüme kavuşturulabilmiş değil.

  • Küçük pay sahiplerine yetki verilmesi güvenlik açıklarına sebep oluyor

Daha önce belirttiğimiz gibi Quantum Qtum PoS 3.0 sayesinde son derece küçük pay sahiplerini bile izin veriyor. Böylece konsensüse katılan çok üst seviyelere çıkıyor. Bu aslında başlı başına bir sorun. Gerçi düşük sayıda Qtum’u olanların sorumluluğu balinalara göre daha az. Ama yine de yetkilendirme konusunda karmaşa yaşanıyor.

Quantum coinin artıları ve eksileri konusunda yazdıklarımızın birçoğu aslında yazılımsal ve zamana sari sorunlar. Blockchain teknolojisi geliştikçe kimi sorunlar inovatif yöntemlerle çözüme kavuşturulacaktır, diye düşünüyoruz.

Quantum coin (QTUM) nedir?

Qtum, temelde blockchain üzerinde merkesiz uygulamalar oluşturmaya odaklanan açık kaynaklı bir platformdur.

QTUM nasıl ortaya çıkmıştır?

Bitcoin’in UTXO ve Ethereum’un akıllı sözleşme sistemini bir araya getiren bir protokol paketi sunmak amacıyla ortaya çıkarılmıştır.

QTUM coin nedir?

Proof of Stake algoritmasını kullanan Qtum coin QTUM platformunun yerel kripto parasıdır.

Qtum coin ne kadar?

Güncel Quantum coin fiyatı için tıklayınız.

Kripto para borsalarından QTUM nasıl alınır?

1. İlk adım bir platforma kaydolmaktır. Örneğin; Kraken’in ana web sitesine giderek “hesabınızı oluşturun” u tıklarsınız. Sadece e-posta adresinizi kullanarak kayıt olabilirsiniz. 

2. Hesabınızda oturum açtıktan sonra, USDT ile Qtum satın almak için 3 ya da daha fazla aşamada hesabınızın doğrulanması gerekir. Para yatırma işlemi yapmadan önce sizden, bazı kimlik onaylama belgeleri istenecektir.

3. Hesabınız doğrulandıktan sonra, hesaba gidin ve ardından para yatırın. Artık farklı para yatırma seçenekleri arasından bir tercih yapabilirsiniz.

4. Daha sonra kripto pariteleri arasından QTUMUSDT seçeneğini tıklamanız gerekiyor.

5. “Yeni Emir”e tıklayın ve basit arayüzü seçin, şimdi Kraken‘den satın alma emri vermeye hazırsınız.

6. Satın almak istediğiniz QTUM coin miktarını girin ve gönder’i tıklayın.

Qtum coin geleceği parlak bir kripto para mı?

Evet, Qtum geleceği parlak coinlerden biridir. Sadece Blockchain’de değil internet teknolojisinde de büyük değişimler yaratabilir. Dahası Qtum’un ilginç projeleri var. Uzay Zinciri ile işbirliği içinde, Blockchain tabanlı uydu sistemi başlattı.

2021 QTUM yol haritası nasıl?

qtum-coin-nedir-koinmedya-com

Qtum yol haritası:

Quantum QTUM coin hakkında daha fazlası için tıklayın

Kaynak: Coinpage

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Bu sitede yer alan tüm bilgiler haber ve bilgilendirme amaçlı olup yatırım tavsiyesi değildir.Çok riskli bir yatırım aracı olan kripto paralara kaybına tahammül edemeyeceğiniz bir yatırım yapmaktan kaçınınız.