Loading...
btc
BTC
0.25%
Bitcoin
69.641,69 USDT
eth
ETH
0.33%
Ethereum
3.513,12 USDT
bch
BCH
-1.16%
Bitcoin Cash
532,72 USDT
xrp
XRP
0.39%
Ripple
0,61 USDT
ltc
LTC
0.66%
Litecoin
94,17 USDT
bnb
BNB
0.71%
Binance Coin
578,37 USDT
sol
SOL
0.15%
Solana
186,60 USDT
avax
AVAX
-0.22%
Avalanche
53,97 USDT
ada
ADA
-0.04%
Cardano
0,65 USDT
dot
DOT
0.37%
Poladot
9,48 USDT
doge
DOGE
3.91%
Doge Coin
0,20 USDT
shib
SHIB
1.01%
Shiba Inu
0,00 USDT

Düşen fiyatlarla Bitcoin ve kripto madencilerinden endişe verici haber

Bitcoin madenciliği nedir? Evde Bitcoin mining nasıl yapılır?
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin ve kripto para madencileri, düşen fiyatlar sonucu zor durumda. Öyle görünüyor ki madenciler artık zorunlu adımları atıyor.


Düşen fiyatlarla Bitcoin ve kripto madencilerinden endişe verici haber

Bitcoin ve kripto para fiyatları düşük seviyelerde işlem görmeye devam ederken, madenciler de fiş çekiyor ve operasyonlarını sonlandırıyor. Bazıları ise donanımlarını satmaya bile başladı.

Vietnam’ın Dong Nai eyaletinden bir kripto para madencisi olan Nguyen Binh, elindeki madencilik donanımı ile artık sadece bir Ethereum (yaklaşık 2,000 dolar) kazanabildiğini belirtiyor. Sonuçta bu para da ancak masraflarını karşılıyor. Şöyle diyor:

“Elektrik faturası kazandığımın yarısını alıp götürdü. Buna amortisman, işletme ve bakım maliyetleri de eklenince para kaybediyorum. Eğer iki büyük kripto para Bitcoin ve Ethereum’un fiyatları önümüzdeki birkaç ay içinde toparlanmazsa, daha fazla madenci makinelerini kapatmak zorunda kalacak.”

İlgili – Bitcoin madenciliği nedir? Evde Bitcoin mining nasıl yapılır?

Düşen fiyatlarla Bitcoin ve kripto madencilerinden endişe verici haber

Bir madencilik grubunun yöneticisi Minh Nghi ise bazı madencilerin fiş çekerek donanımlarını satışa çıkardıklarını bildiriyor. Ancak düşük fiyat sunmalarına rağmen alıcı bulamadıklarını belirtiyor. Aynı zamanda madencilerin, madencilikte önemli bir bileşen olan grafik işleme birimlerinin satışından yüzde 30-40 oranında zarar ettiğini de tahmin ediyor. Şöyle diyor:

“Bazıları bana tüm donanım ve tokenlerini sattıklarını ama buna rağmen zararlarını karşılamadığını söylüyor. Mali açıdan bağımsız madenciler madenciliğe devam edebilir ve fiyatlar yükselene kadar bekleyebilir. Ancak bu işi borç alarak yapanlar kendilerini çıkılmaz durumda buldu. Ya ekipmanlarını satıyorlar ve zarar ediyorlar. Ya da madenciliğe devam ediyor ve elektrik faturalarını ve faizlerini ödeyemiyorlar.”

İlgili – Yasağa rağmen Çin Bitcoin madencileri yolunu buldu

Deneyimli madenci Tan Ha ise şöyle diyor:

“GPU’lar da diğer elektronik cihazlar gibi belirli bir ömre sahip. Düşen kripto piyasasının ortasında onları çalışır durumda tutmak ideal değil. Bundan dolayı bazı madenciler, fiyatlar düzelene kadar operasyonları kapatmayı tercih ediyor.”

Kaynak

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Bu sitede yer alan tüm bilgiler haber ve bilgilendirme amaçlı olup yatırım tavsiyesi değildir.Çok riskli bir yatırım aracı olan kripto paralara kaybına tahammül edemeyeceğiniz bir yatırım yapmaktan kaçınınız.