Loading...
btc
BTC
-0.14%
Bitcoin
69.891,65 USDT
eth
ETH
-1.31%
Ethereum
3.540,42 USDT
bch
BCH
6.38%
Bitcoin Cash
509,86 USDT
xrp
XRP
-2.41%
Ripple
0,62 USDT
ltc
LTC
-0.89%
Litecoin
94,91 USDT
bnb
BNB
-1.17%
Binance Coin
573,55 USDT
sol
SOL
-3.27%
Solana
184,24 USDT
avax
AVAX
-3.11%
Avalanche
54,05 USDT
ada
ADA
-2.94%
Cardano
0,65 USDT
dot
DOT
-1.69%
Poladot
9,52 USDT
doge
DOGE
0.03%
Doge Coin
0,18 USDT
shib
SHIB
-2.16%
Shiba Inu
0,00 USDT

Weiss Ratings’in kripto sıralaması sürprizleri: Ethereum, Bitcoin, Cardano, Dogecoin…

Weiss 3000 kripto parayı inceledi
Weiss 3000 kripto parayı inceledi: XRP, Stellar, Cardano ve EOS tavsiye ediliyor, Bitcoin
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Weiss Ratings, kripto sıralaması bir dizi sürpriz içeriyor. Kuruluşun kripto derecelendirmesine göre teknoloji açısından Cardano, Ethereum’dan daha üstün. Ama genel durumda ETH, Bitcoin’in bile üstünde. Dogecoin ise işin içinde Elon Musk olmasına rağmen “çok zayıf” kalıyor.


Weiss Ratings kripto sıralaması: Cardano’nun teknolojisi Ethereum’dan üstün ama…

Weiss Ratings’e göre, Cardano’nun teknolojisi Ethereum’dan daha üstün. Teknoloji açısından Cardano “mükemmel” puanı alırken, Ethereum için ise “iyi” etiketi var. Sıralamada lider altcoin ETH’nin üstünde yer alan diğer alcoinler ise şöyle: Polkadot, Fantom, Cosmos ve Tezos. Yine de Ethereum hala diğer faktörler açısından altcoinlerin kralı. Benimsenme ve diğer faktörler açısından Ethereum üst sıraya çıkıyor. Benimsenmede ise lider olan Ethereum’u ikinci sırada Bitcoin takip ediyor.

İşin içinde Elon Musk olmasına rağmen Dogecoin “çok zayıf”

Weiss Ratings’in kripto varlıklara odaklanan alt kuruluşu olan Weiss Crypto’ya göre Ethereum’un genel puanı A-. ETH, benimsenmede lider ve piyasa performansı açısından ise ikinci. Bitcoin ise genel duruma göre ikinci ve B puanı alıyor. Ardından ise B- ile Stellar ve Cardano geliyor. Ripple, Litecoin, Zcash, Dash, Monero ve Dogecoin hepsi C+ alıyor.

Teknoloji açısından ise Dogecoin “çok zayıf” puanı alıyor. DOGE geliştiricileri birkaç hafta önce yaptıkları açıklamada, yaklaşık bir yıldır teknolojilerini geliştirmek için Elon Musk ile çalıştıklarını duyurmuştular. Bu çalışmaya rağmen Dogecoin böyle düşük puan aldı.

Gizlilik coinleri Dash ve Monero de “zayıf”

İki lider gizlilik odaklı coin Dash ve Monero da teknoloji olarak “zayıf” kategorisinde. Öyle görünüyor ki siber suçlular Monero’yu daha çok tercih ediyor. Özellikle de Colonial Pipeline hackerlerine ödenen BTC fidyenin ele geçirilmesinden sonra. Bazıları BTC’nin izlenebilir bir varlık olduğunu hala bilmiyor.

Weiss Crypto Ratings, kripto alanındaki en son gelişmeleri gösterebilmek için haftalık olarak güncelleniyor. Şirketin blog yayınında yer alana açıklamaya göre, bu kripto derecelendirme, “her bir coinin teknolojisi, benimsenmesi, yatırım riski ve pazar momentumu hakkında binlerce veri noktasını dikkate alan çığır açan bir modele dayanıyor.”

Son olarak öyle görünüyor bu veriler yeni bir tartışma başlatacak. Cardano “Ethereum katili” tartışması bir kez daha günceme gelecek. Polkadot da Ethereum katili bir proje olarak nitelendiriliyor.

Kaynak

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Bu sitede yer alan tüm bilgiler haber ve bilgilendirme amaçlı olup yatırım tavsiyesi değildir.Çok riskli bir yatırım aracı olan kripto paralara kaybına tahammül edemeyeceğiniz bir yatırım yapmaktan kaçınınız.