Loading...
btc
BTC
0.48%
Bitcoin
64.595,93 USDT
eth
ETH
0.46%
Ethereum
3.155,18 USDT
bch
BCH
-0.43%
Bitcoin Cash
477,32 USDT
xrp
XRP
0.43%
Ripple
0,53 USDT
ltc
LTC
1.31%
Litecoin
84,32 USDT
bnb
BNB
1.15%
Binance Coin
615,78 USDT
sol
SOL
-0.76%
Solana
146,65 USDT
avax
AVAX
-1.51%
Avalanche
35,82 USDT
ada
ADA
-0.43%
Cardano
0,47 USDT
dot
DOT
-0.16%
Poladot
6,92 USDT
doge
DOGE
0.36%
Doge Coin
0,15 USDT
shib
SHIB
0.56%
Shiba Inu
0,00 USDT

Ripple vs SEC: Mahkemeden kripto ve XRP için iyi haber

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ripple – SEC davası için mahkemeden iyi bir haber var. Coinbase, kriptonun ikincil piyasa satışlarının menkul kıymet olmadığı konusunda mahkemeden net bir cevap aldı. Bu da Ripple’a XRP’nin ikincil satışlarını desteklemek için emsal bir karar sağlıyor. Ayrıntılara bakalım.

Ripple vs SEC: Mahkemeden kripto ve XRP için iyi haber

ABD Temyiz Mahkemesi, Coinbase davasında kriptonun ikincil piyasa satışlarının menkul kıymet olmadığına hükmederek kripto endüstrisi ve düzenlemesi için büyük gelişme sağladı. Federal yargıcın kararı, ABD’de SEC ile Ripple Labs arasında devam eden davada XRP ikincil piyasa satışları için önemli bir emsal teşkil ediyor.

Eski SEC yetkilisi John Reed Stark, Yargıç Failla’nın Ripple kararında Yargıç Torres’in ikincil satışların yatırım sözleşmesi olamayacağı yönündeki gerekçesini dikkate almayı tamamen reddetmesinin Coinbase ve Ripple için büyük bir darbe olduğunu söyledi. Bununla birlikte, Coinbase davasındaki yeni karar ikincil piyasa satışları konusunda büyük bir netlik sağladı.

İlgili – Ripple’dan cesur adım: Gözü 150 milyar dolarlık stabil coin pazarında

İkincil piyasa satışları menkul kıymet değildir

Ripple ve Dogecoin balinalarından tedirgin eden hareketler! Neye hazırlanıyorlar?

Coinbase baş hukuk sorumlusu (CLO) Paul Grewal, X paylaşımı ile yaptığı açıklamada, Coinbase’in New York Manhattan’daki ABD Temyiz Mahkemesi’nden elde ettiği kararın kripto için büyük bir netlik kazandırğını söylüyor.

Paul Grewal şöyle diyor:

“Federal menkul kıymetler yasası kapsamında açık olan bir şey var. Coinbase gibi borsalarda dijital varlıkların ikincil ticareti için özel bir sorumluluk yoktur.”

Grewal, mahkemenin Coinbase ile davacıların tokenlerin ikincil satışları için iddia ettiği gibi bir yatırım sözleşmesi olmadığı konusunda hemfikir olduğunu da sözlerine ekledi.

İlgili – 2024’te ralli yapabilecek 3 yapay zeka (AI) altcoini: Biri sizi şaşırtabilir

Mahkeme, Coinbase’in davacıların satın aldığı tokenlerin mülkiyetine sahip olmadığını ve yasanın birinci şartı uyarınca sorumluluğa tabi yasal bir satıcı olmadığını tespit etmiştir. Coinbase, davacılara karşı önemli argümanlar kazandı. Çünkü insanlar Coinbase borsasında dijital para satın aldıklarında veya sattıklarında, Coinbase’den satın almıyor veya borsaya satmıyorlar.

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Bu sitede yer alan tüm bilgiler haber ve bilgilendirme amaçlı olup yatırım tavsiyesi değildir.Çok riskli bir yatırım aracı olan kripto paralara kaybına tahammül edemeyeceğiniz bir yatırım yapmaktan kaçınınız.