Loading...
btc
BTC
0.25%
Bitcoin
66.581,36 USDT
eth
ETH
0.82%
Ethereum
3.245,74 USDT
bch
BCH
0.17%
Bitcoin Cash
505,84 USDT
xrp
XRP
0.45%
Ripple
0,55 USDT
ltc
LTC
1.8%
Litecoin
86,56 USDT
bnb
BNB
-0.05%
Binance Coin
605,81 USDT
sol
SOL
1.56%
Solana
157,17 USDT
avax
AVAX
2%
Avalanche
39,07 USDT
ada
ADA
0.89%
Cardano
0,50 USDT
dot
DOT
1.74%
Poladot
7,37 USDT
doge
DOGE
0.55%
Doge Coin
0,16 USDT
shib
SHIB
0.74%
Shiba Inu
0,00 USDT

Ethereum geliştiricilerinden beklenmedik adım! Artık “ETH 2.0” yok!

OmiseGo (OMG coin) nedir? Gelecek vadediyor mu?
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ethereum geliştiricilerinden Ethereum 2.0 için son dakika kritik bir adım geldi: Uzun zamandır merakla beklenen ağ yükseltmesi Ethereum 2.0 tamamen ortadan kalkıyor!

Ethereum geliştiricisi ETH 1.0 ve ETH 2.0’ı kaldırıyor!

Ethereum Vakfı, sahteciliği önlemek için “ETH 1” ve “ETH 2.0” da yeniden markalaşmaya gidiyor. Ethereum 2.0, “Konsensus Katmanı” olarak değişiyor! 

Ethereum geliştiricisinden beklenmedik adım! Artık “ETH 2.0” yok!

Gelecekte, ağda terminolojiyle ilgili yaşanabilecek potansiyel karışıklıkları önlemek amacıyla, ikinci en büyük blockchain olan Ethereum, “Ethereum 1.0” ve “Ethereum 2.0” gibi eski terimleri rafa kaldırdı ve bunun yerine yeniden markalaşmaya gitti.

İlgili: Ethereum 2.0 ne zaman tamamlanacak? Yükseltmeye dair kapsamlı analiz

Ethereum geliştiricilerinden beklenmedik adım! Artık “ETH 2.0” yok!

Artık “ETH 2.0” yok!!

Ethereum Vakfı resmi sitesinden yayınladığı yakın tarihli bir blog paylaşımında, ağ üzerinde devam eden güncellemeleri tanımlamak için artık “ETH 1.0” ve “ETH 2.0” terimlerini kullanmayacağını açıkladı.

Geliştiricilere göre, yükseltmeler artık “işletim katmanı” ve “konsensüs katmanı” olarak anılacak.

Yani bu da Proof-of-Work (PoW) mekanizmasına dayalı madencilik tabanlı mevcut ağ konsensüsü olan ETH 1.0’ın artık “yürütme katmanı” olarak anılacağı anlamına geliyor.

Diğer yandan, Proof-of-Stake (PoS) mekanizmasını kullanan ve merakla beklenen ETH 2.0 yükseltmesi bundan böyle “consensus – konsensüs katmanı” olarak bilinecek.

Peki Ethereum böyle bir isim değişikliğine neden ihtiyaç duydu?

Mevcut bilgiler, ETH vakfının, ETH 1 ve ETH 2.0 ile ilgili kafa karışıklığını ve yanlış anlaşılmayı azaltmak için isim değişikliğine gittiğini ortaya koyuyor.

Nitekim kullanıcıların büyük bir kısmı “ETH 1.0’ın önce ve ETH 2.0’ın ise sonra geldiğini düşünüyor. Veya ETH 2 var olduğunda ETH 1’in varlığının tamamen sona ereceğini. Oysa ki bunların hiçbiri doğru değil.

İsim değişikliği için verilen bir diğer nedeninin ise dolandırıcılığı önlemek olduğu biliniyor. Çünkü yine ortaya çıkan bilgilerden anlaşıldığı üzere; dolandırıcılar, ağ hakkında şüphelenmeyen kişileri dolandırmak için, zaman zaman Ethereum ağına eklenen bu rakamlardan yararlanıyor.

Dolandırıcılar genellikle kullanıcıları, mevcut konsensüs mekanizmasından ETH 2.0’a yükseltmeleri gerektiğine inandırırlar. Bu, çoğu zaman kullanıcıların kafasını karıştırır ve genellikle dolandırılmalarıyla sonuçlanır.

Ethereum 2.0 ne zaman?

Ethereum geliştiricisinden beklenmedik adım! Artık “ETH 2.0” yok!

Ethereum geliştiricileri uzun bir süredir mevcut PoW mekanizmasını PoS zinciriyle birleştirerek ağı yükseltmeye çalışıyorlar. Bu sürecin bu yılın haziran ayına kadar tamamlanması bekleniyor.

İlgili: Ethereum 2.0 nedir? Ethereum 2.0 fiyatları nasıl etkileyecek? 

Ağda yapılan değişikliklerin ardından gelecek olan Proof-of-Stake mekanizmasıyla, Ethereum artık yeni coin çıkarırken, büyük miktarda enerji tüketen bir sürece bağlı olmayacak. Bunun yerine doğrulayıcılar yeni işlemleri, ETH varlıklarını stake ederek doğrulayacak.

Ethereum’un Arrow Glacier güncellemesi

Bu arada yakın bir zamanda Ethereum, Ethereum madenciliğini zorlaştıran bir mekanizma olarak bilinen “zorluk bombasını” bu yılın ortasına kadar geciktirmek için tasarlanan Arrow Glacier güncellemesini başlattı.

 Ethereum nihayetinde Proof of Stake modeline geçtikten sonra, doğrulayıcıların işlemleri doğrulamak için daha az bilgi işlem gücüne ihtiyacı olacağı için, “zorluk bombası” artık ağda yer almayacak.

Kaynak

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Bu sitede yer alan tüm bilgiler haber ve bilgilendirme amaçlı olup yatırım tavsiyesi değildir.Çok riskli bir yatırım aracı olan kripto paralara kaybına tahammül edemeyeceğiniz bir yatırım yapmaktan kaçınınız.