Loading...
btc
BTC
0.25%
Bitcoin
69.641,69 USDT
eth
ETH
0.33%
Ethereum
3.513,12 USDT
bch
BCH
-1.16%
Bitcoin Cash
532,72 USDT
xrp
XRP
0.39%
Ripple
0,61 USDT
ltc
LTC
0.66%
Litecoin
94,17 USDT
bnb
BNB
0.71%
Binance Coin
578,37 USDT
sol
SOL
0.15%
Solana
186,60 USDT
avax
AVAX
-0.22%
Avalanche
53,97 USDT
ada
ADA
-0.04%
Cardano
0,65 USDT
dot
DOT
0.37%
Poladot
9,48 USDT
doge
DOGE
3.91%
Doge Coin
0,20 USDT
shib
SHIB
1.01%
Shiba Inu
0,00 USDT

Ayın son iş gününde Alım/Satım Ethereum Opsiyonlarından hangisi baskın?

ethereum opsiyon
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ayın son iş günündeyiz ve milyarlarca dolar değerindeki Ethereum opsiyon işlemleri sonra erecek. Vadeli işlemler piyasasındaki oyuncuların Ethereum hakkındaki beklentileri ne yönde?


Ayın son iş gününde Alım/Satım Ethereum Opsiyonlarından hangisi baskın?

Yazının kaleme alındığı saatte Ethereum, 2400 dolar bandında işlem görüyor. 20 Temmuz’da ETH/USD paritesi, 1700 dolara kadar gerilemişti. Ayın son haftasında gelen alım baskısı fiyatları 2400 dolara taşıdı ve bu süre zarfında fiyatlar %40’ın üzerinde değer kazandı. Aşağıdaki grafikte Ethereum fiyatlarındaki değişimi görüyoruz.

Ethereum Opsiyon Ayın son iş gününde Alım/Satım Ethereum Opsiyonlarından hangisi baskın?

Her ayın son Cuma günüde vadeli işlemler piyasasında sözleşmeler güncellenmekte ve yoğun işlem hacmi gerçekleşmektedir. Bu süreçte fiyatlarda ciddi dalgalanmalar yaşanabiliyor. Mevcut beklentilere göre bir sonraki ayda alım (Call) ya da satım (Put) fiyatları yeninden belirleniyor.

Lütfen Bkz: Kripto para kullanıcılarının nüfusundaki değişim bilim adamlarını hayrette bıraktı!

Opsiyon işlemleri sayesinde yatırımcılar gelecek fiyatları şimdiden belirliyorlar. Böylece olası dalgalanmalar karşısında risklerini minimize ediyorlar. Yatırımcılar vadeli işlemler piyasalarında ya gelecekte şimdiden belirlenen bir fiyattan alım sözleşmesi ya da satım sözleşmesi satın alabiliyorlar.

Son 8 gündeki canlılığın ardından Ethereum Opsiyon Açık Pozisyon miktarında ciddi artışlar gözleniyor. Son 8 günde 800 milyon dolarlık artış ile Açık Pozisyon işlemlerinin hacmi 2.8 milyar dolara çıktı.

Ethereum Opsiyon Ayın son iş gününde Alım/Satım Ethereum Opsiyonlarından hangisi baskın?Aşağıdaki grafikte ise Puts(satım) be Calls (alım) opsiyonlarının değişimini görüyoruz. Şüphesiz Calls Opsiyonlarındaki artış, fiyatların geleceği yönünde pozitif beklentiyi yansıtıyor. Aşağıdaki tablodan da görüleceği üzere Calls Opsiyonlarındaki hakimiyet dikkat çekiyor.

Ethereum Opsiyon Ayın son iş gününde Alım/Satım Ethereum Opsiyonlarından hangisi baskın?Yukarıdaki verilerden hareketle Ethereum vadeli işlemler piyasalarındaki verilerin pozitif yönde olduğunu söyleyebiliriz.

Kaynak

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Bu sitede yer alan tüm bilgiler haber ve bilgilendirme amaçlı olup yatırım tavsiyesi değildir.Çok riskli bir yatırım aracı olan kripto paralara kaybına tahammül edemeyeceğiniz bir yatırım yapmaktan kaçınınız.