Loading...
btc
BTC
2.19%
Bitcoin
71.524,57 USDT
eth
ETH
1.83%
Ethereum
3.653,25 USDT
bch
BCH
5.89%
Bitcoin Cash
507,51 USDT
xrp
XRP
-0.39%
Ripple
0,63 USDT
ltc
LTC
1.36%
Litecoin
97,06 USDT
bnb
BNB
0.62%
Binance Coin
583,98 USDT
sol
SOL
-0.18%
Solana
190,12 USDT
avax
AVAX
-0.87%
Avalanche
55,30 USDT
ada
ADA
-0.18%
Cardano
0,66 USDT
dot
DOT
1.01%
Poladot
9,79 USDT
doge
DOGE
3.97%
Doge Coin
0,19 USDT
shib
SHIB
1.26%
Shiba Inu
0,00 USDT

NEM coin (XEM) nedir? Geleceği var mı?

Nem (XEM) nedir
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

NEM, Ethereum’a benzeyen; ancak Go, C++ ve Rust gibi programlama dilleriyle oluşturulmuş ETH’nin aksine popüler bir bilgisayar programlama dili olan Java ile yazılmış çift katmanlı bir blockchaindir.

NEM nedir ve geleceği nasıl? NEM – XEM token haber ve gelişmeleri

NEM ve XEM token 31 Mart 2015 tarihinde Japonya’nın en büyük kripto para borsası olan Zaif tarafından çıkartılmıştır. NEM’in ingilizce açılımı “New Economy Movement”dır.

NEM Coin (XEM) nedir?

nem nedir

NEM, Ethereum’a benzeyen, ancak Go, C++ ve Rust gibi programlama dilleriyle oluşturulmuş ETH’nin aksine popüler bir bilgisayar programlama dili olan Java ile yazılmış çift katmanlı bir blockchaindir.

 

XEM’in madenciliği yapılmamaktadır. XEM, PoS ya da PoW algoritması kullanmaz. Bunların yerine POI denilen bir algoritma kullanmaktadır.

Piyasadaki toplam NEM arzı 8.999.999.999 adettir. Ve bu arz, NEM piyasaya sürülmeden önce yapılmıştır.

XEM token hasat (IN) madencilik (OUT)

Nem’i diğer kripto paralardan ayıran en önemli özelliklerden biri de POI algoritmasını kullanmasıdır. Nem bu algoritma sayesinde ağ üzerindeki onay işlemlerini madencilik yerine hasat denilen bir teknikle yapmaktadır. Bu özellik sayesinde Nem kullanıcıları, herhangi bir donanıma gereksinim duymadan kişisel bilgisayarları aracılığıyla Nem hasadı yapabilirler.

Bu sayede hem ağın devamlılığını sağlayıp hem kazanç elde edebilirler. Ancak kullanıcılar, Nem blok zinciri üzerinde blok üretme anlamına gelen Harvesting (Hasat) işlemine katılabilmek için hesaplarında 10.000 XEM olmasına ihtiyaç duyarlar.

  • Hasat yöntemi bir madencilik işlemi olmadığı için süper özellikli bilgisayarlar kullanılmasına ve bununla birlikte bu bilgisayarlara yüksek ücretler ödenmesine gerek yoktur.
  • Hasat işlemi madenciliğe göre daha az elektrik harcar. Ve bu da elektrik faturasından tasarruf etmenize yol açar.
  • Hasat işleminde Supernode özelliği ile ağ güvenliği artmakta ve kullanıcıların paralarının emin ellerde olması sağlanmaktadır.
NEM nedir ve geleceği nasıl? NEM - XEM token haber ve gelişmeleri

NEM – XEM token avantajları ve dezavantajları

Avantajları

  • Nem, harvesting yani hasat yöntemi kullandığı için Bitcoin gibi PoW algoritması kullanan diğer kripto paralara göre enerji harcaması bakımından çok daha avantajlıdır.
  • Teknik olarak, NEM API uyumludur, bu nedenle herhangi bir küresel uygulamanın NEM platformuna bağlanmasına ve kullanılmasına izin verir.
  • NEM, Namespace kavramını blockchain sektörüne getirmiştir. Ad alanları, internetteki alan adları gibi işlev görür. NEM blok zincirinde kendi alan adlarınızı oluşturabilir ve yönetebilirsiniz.
  • NEM’in temel amaçlarından birisi de büyük işletmelere odaklanmasıdır. Bu da NEM’i önümüzdeki süreçte blockchain çarkındaki önemli dişlilerden biri haline getirebilir.

Dezavantajları

  • Düzenli güncellemelerin eksiği.
  • Ekibinin anonim olması ve topluluğuyla konuşan güçlü bir pazarlama koluna sahip olmaması nedeniyle, NEM’in yol haritasında nerede olduğu, gelecek için ne planladığı ve arkasındaki güvendiği kişilerin kim olduğu yeteri kadar bilinmemektedir.
  • Bazı benzersiz niteliklere sahip olmasına rağmen NEM’de Ethereum gibi akıllı sözleşmeler platformudur. Bu nedenle, farklılıklarının rakiplerinden daha iyi performans gösterecek kadar etkili olacağının garantisi yoktur.
NEM coin (XEM) nedir? Geleceği var mı?

 

NEM – XEM token’ın Bitcoin’den farkı nedir?

Her ne kadar iki varlıkta dağıtılmış defter teknolojisini kullansa da NEM iki stratejik noktada Bitcoin’den ayrılır. Bunlardan ilki ve belki de en önemlisi blok oluşturma biçimidir. Bitcoin blok oluşturmak için pahalı ekipmanlara ihtiyacı olan mining sistemi kullanırken; NEM, Türkçeye hasat olarak çevrilen ve hesabında 10.000 XEM bulunan her kullanıcının katılabildiği harvesting sistemini kullanır.

İkinci ana fark ise algoritma düzeyindedir. NEM blockchain ağında, “İş İspatı” yerine Türkçe’ye “Önem İspatı” olarak çevirebileceğimiz proof-of-importance (POI) metodunu kullanmaktadır. Bitcoin ise Proof of Work (POW) algoritmasından yararlanır.

İlgili haber: Proof of Work (PoW) nedir?

NEM ve Bitcoin (BTC) arasındaki bir diğer önemli fark ise, NEM’in 9 milyar arzına karşılık Bitcoin’in sadece 21 milyon arza sahip olmasıdır.

NEM vs Bitcoin: Farklılık tablosu

ParametreBitcoinNEM
HızBlok oluşturma süresi 10 dakikaBlok oluşturma süresi 1 dakika
Coin sayısı21 milyon9 milyar
Piyasa fiyatı
(19 Haziran
2022)

(Güncel piyasa fiyatı için tıklayınız.)

(Güncel piyasa fiyatı için tıklayınız)

Piyasa büyüklüğü
(19 Haziran 2022 )

371,225,518,206 dolar     

(Güncel piyasa değeri için tıklayınız)

343,007,687.90 dolar

(Güncel piyasa değeri için tıklayınız)

AlgoritmaPoW (SHA256)PoI (NIS1)

İlgili haber: NEM (XEM) Coin fiyat tahmini: 2022– 2025

NEM coin (XEM) nedir? Geleceği var mı?

NEM (XEM) Coin nasıl satın alınır?

1. Kendinize bir NEM cüzdanı edinin (Örneğin: Coinomi, Exodus, Trezor)

2. NEM adresinizi bulun.

3. NEM takas edebileceğiniz bir borsaya üye olun. (Örneğin: Thodex, Binance, Bittrex)

4. Borsaya Bitcoin ya da fiat para yükleyerek XEM ile takas edin

5. Satın aldığınız NEM’lerinizi daha önceden oluşturduğunuz cüzdanınıza çekin.

 

 

 

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Bu sitede yer alan tüm bilgiler haber ve bilgilendirme amaçlı olup yatırım tavsiyesi değildir.Çok riskli bir yatırım aracı olan kripto paralara kaybına tahammül edemeyeceğiniz bir yatırım yapmaktan kaçınınız.