Loading...
btc
BTC
-1.41%
Bitcoin
69.001,84 USDT
eth
ETH
-2.28%
Ethereum
3.505,84 USDT
bch
BCH
12.54%
Bitcoin Cash
539,37 USDT
xrp
XRP
-2.9%
Ripple
0,61 USDT
ltc
LTC
-2.13%
Litecoin
93,73 USDT
bnb
BNB
-1.71%
Binance Coin
570,43 USDT
sol
SOL
-3.2%
Solana
184,37 USDT
avax
AVAX
-3.22%
Avalanche
53,99 USDT
ada
ADA
-2.6%
Cardano
0,65 USDT
dot
DOT
-2.81%
Poladot
9,42 USDT
doge
DOGE
2.45%
Doge Coin
0,19 USDT
shib
SHIB
-1.8%
Shiba Inu
0,00 USDT

Ripple CEO’su, Elon Musk’ın favori coini hakkında iyi konuşmadı

İşte Tesla'nın Bitcoin yatırımından yaptığı zararın bilançosu!
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bir meme coin olan Dogecoin (DOGE), genel kripto para piyasası için iyi değil. Bu yönde bir açıklama, sektörün en ünlü isimlerinden birinden geldi. Ünlü girişimci Elon Musk ise bu yıl yaptığı açıklama, en favori coininin DOGE olduğunu açıklamıştı.


Ripple CEO’su, Elon Musk’ın favori coini hakkında iyi konuşmadı

Dogecoin (DOGE), arz sınırı olmayan bir kripto para. CNBC’ye konuşan Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, DOGE’un bu özelliğinin genel kripto para piyasasına zarar verebileceğini düşünüyor.

Brad Garlinghouse, CNBC’nin moderetörlüğünü yaptığı Fintech Abu Dhabi konferansı sırasında yaptığı açıklamada şöyle konuştu:

“Biraz tartışmalı olacak sanırım ama ben aslında Dogecoin’in kripto para piyasası için iyi olduğu konusunda ikna olmadım.”

“Dogecoin, enflasyonist dinamiklere sahip ve bundan dolayı bu coini tutma konusunda bende isteksizlik var.”

İlgili – Güncel Dogecoin fiyat tahmini, geleceği ve beklentisi 2021- 2025

Ripple haberleri

Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, kripto para piyasasının yükselmesine sebep olan durumun aslında enflasyonun yükselmesi olduğunu da hatırlatıyor. Zaten bundan dolayı da Kasım’da ilk defa kısa süreliğine de olsa 3 trilyon dolar piyasa değerini aşmıştı.

Bitcoin’in ve sonuç olarak genel kripto para piyasasının yükselişe geçtiği bir dönem aynı zamanda enflasyonun da zirve yaptığı döneme denk geliyor. Yıllık enflasyonun iki verisi – tüketici fiyat endeksi ve kişisel tüketim harcamaları endeksi – Ekim ayı itibariyle sırasıyla yüzde 6,2 ve yüzde 5 ile 1990’dan bu yana en yüksek seviyelerini görmüştü.

Bazı yatırımcılar, Bitcoin’i enflasyona karşı bir önlem olarak görüyor. Çünkü 21 milyon coin toplam arz sınırı var. Ayrıca henüz hepsi de çıkarılmadı. Ripple’ın ödemeler için kullandığı XRP de sabit arza sahip kripto paralardan.

Garlinghouse, bu yıl yükselen enflasyondan dolayı Bitcoin’in momentum kazandığına dikkat çekiyor. Ona göre insanlar enflasyondan kaçmak için fiat paralardan kriptoya geçiş yapıyor. Bu durumda “neden enflasyonist özelliği olan bir coini elimde tutayım ki?” diye de soruyor.

Bitcoin’den farklı olarak Dogecoin arzının bir sınırı yok. Şu an piyasada 132 milyar DOGE var. Ayrıca yaklaşık olarak her yıl bu arza 5 milyar coin daha ekleniyor.

Dogecoin’in piyasa değeri bu yıl yüzde 70’den fazla artarak 28 milyarı geçti.

İlgili – Dogecoin (DOGE) nedir, madenciliği nasıl yapılır, geleceği nasıl?

Kaynak

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Bu sitede yer alan tüm bilgiler haber ve bilgilendirme amaçlı olup yatırım tavsiyesi değildir.Çok riskli bir yatırım aracı olan kripto paralara kaybına tahammül edemeyeceğiniz bir yatırım yapmaktan kaçınınız.