Loading...
btc
BTC
-0.9%
Bitcoin
62.857,38 USDT
eth
ETH
-1.48%
Ethereum
3.056,02 USDT
bch
BCH
-5.15%
Bitcoin Cash
482,09 USDT
xrp
XRP
-1.77%
Ripple
0,49 USDT
ltc
LTC
-1%
Litecoin
77,31 USDT
bnb
BNB
-1.28%
Binance Coin
545,66 USDT
sol
SOL
-2.95%
Solana
134,44 USDT
avax
AVAX
-1.12%
Avalanche
34,76 USDT
ada
ADA
-0.35%
Cardano
0,46 USDT
dot
DOT
-1.36%
Poladot
6,62 USDT
doge
DOGE
-3.94%
Doge Coin
0,15 USDT
shib
SHIB
-2.25%
Shiba Inu
0,00 USDT

Dogecoin (DOGE) fiyatında Elon Musk etkisiyle %50 ralli tahmini

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dogecoin (DOGE) özellikle Elon Musk’ın açıklamarından sonra yüzde 50 ralli yapabilir mi? Buradaki kilit direnç 0,2 dolar. Ancak hedef bölge 0,25 dolar olabilir. İşte, son gelişmelerin ayrıntıları.

Dogecoin (DOGE) fiyatında Elon Musk etkisiyle %50 ralli tahmini

Dogecoin (DOGE) fiyatı, kısa süre önce piyasada görülen düşüş öncesi ulaşılması zor bir seviye olan 0,2 doları aşmak için %15 ralli yapmıştı. Elon Musk’ın Tesla’nın ödemeler için DOGE kabul ettiğini ima eden son yorumları, DOGE fiyatındaki artışın arkasındaki önemli bir katalizör olmuştu.

Elon Musk’tan Tesla’nın DOGE ile ödeme kabul edeceği iması

Tesla’nın CEO’su Elon Musk, şirketin Tesla araç alımları için Dogecoin kabul etmeye başlayabileceğini öne sürmüştü. Elon Musk, özellikle 2001 yılından bu yana birçok kez bu meme coine olan desteği ile biliniyor.

Elon Musk, Tesla’nın Berlin Gigafactory’deki oturum sırasında Tesla otomobil satın alımı için DOGE entegrasyonunun yapılabileceğini ima etmişti. Dinleyicilerden birinin Tesla için DOGE entegrasyonu hakkındaki sorusuna yanıt olarak bu fikri ortaya atmıştı.

Musk, “Bir noktada bunu mümkün kılmamız gerektiğini düşünüyorum.” demişti.

Elon Musk’ın Dogecoin’i desteklemesi yeni değil. Hatta 2021’de bu kripto parayı “Halkın Kriptosu” olarak adlandırmıştı. Tesla hayranları ise kısa süre önce Tesla’nın Cybertruck ödeme sayfasının kodunda Dogecoin’den bahsedildiğini keşfetti. Bu durum, şirketin merakla beklenen fütüristik kamyonu için DOGE kabul etmeye başlayıp başlamayacağı konusunda spekülasyonlara yol açtı.

Tüm bunlara rağmen, Tesla veya Musk’tan bir ödeme yöntemi olarak Dogecoin’e ilişkin resmi bir açıklama henüz yapılmadı. Elon Musk’ın Dogecoin hakkındaki yorumları tarihsel olarak Dogecoin’in piyasadaki performansını ve fiyatını etkilemiştir. DOGE fiyatı Mart ayında %78’lik bir yükseliş yaptı.

İlgili – Dogecoin nedir? DOGE/USD yorum, geleceği ve madenciliği

Dogecoin’de %50 yükseliş öncesi konsolidasyon mu yaşanıyor?

Tarihsel trendlere bakıldığında, Elon Musk’ın açıklaması ve DOGE fiyatında yaşanan hareketlilik, fiyatta hızlandırılmış bir kırılmaya yol açabilir.

Dogecoin (DOGE) fiyatında Elon Musk etkisiyle %50 ralli tahmini

Dogecoin (DOGE) fiyat grafiği Kaynak: TradingView

Kısa vadeli fiyat hareketleri açısından, DOGE fiyatının öncelikle 0,15 dolar destek seviyesinin üzerinde sabit kalması gerekiyor. Grafikte görüldüğü gibi, DOGE şu anda 20 günlük SMA çizgisinin hemen üzerinde işlem görüyor.

Bu kilit destek seviyesinin korunamaması DOGE fiyatını büyük bir satış riskiyle karşı karşıya bırakabilir.

Ancak diğer taraftan, son gelişmeler üzerine yaşanan spekülasyonlar DOGE fiyatı 0,25 dolara doğru %50’lik bir yükseliş rallisine de sokabilir.

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Bu sitede yer alan tüm bilgiler haber ve bilgilendirme amaçlı olup yatırım tavsiyesi değildir.Çok riskli bir yatırım aracı olan kripto paralara kaybına tahammül edemeyeceğiniz bir yatırım yapmaktan kaçınınız.