Loading...
btc
BTC
0.6%
Bitcoin
63.850,09 USDT
eth
ETH
0.37%
Ethereum
3.075,81 USDT
bch
BCH
-0.74%
Bitcoin Cash
479,36 USDT
xrp
XRP
0.09%
Ripple
0,50 USDT
ltc
LTC
0.24%
Litecoin
80,96 USDT
bnb
BNB
1.15%
Binance Coin
558,43 USDT
sol
SOL
0.9%
Solana
143,34 USDT
avax
AVAX
0.15%
Avalanche
34,90 USDT
ada
ADA
2.32%
Cardano
0,47 USDT
dot
DOT
-0.87%
Poladot
6,72 USDT
doge
DOGE
-0.1%
Doge Coin
0,15 USDT
shib
SHIB
-0.49%
Shiba Inu
0,00 USDT

Dell bilgisayarları patronuna blockchain ve Bitcoin soruldu; işte ilginç cevapları!

blockchain dell
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hafta sonu The New York Times’a bir röportaj veren Dell bilgisayarlar şirketi kurucusu Michael Dell, blockchain teknolojisi hakkında konuştu.

Dell bilgisayarları patronu Michael Dell

Dell Teknoloji kurucu ve CEO’su Michael Dell, blockchain teknolojisinin “olması gerekenden az ilgi gördüğü” kanaatinde.

Cumartesi günü New York Times’a son yazdığı kitap üzerine bir mülakat veren Dell, sorulan soru üzerine blockchain teknolojisinin olması gerekenden az ilgi gördüğünü ifade etti.

Dell, kendisine Bitcoin‘in sorulması üzerine ise yorum yapmayacağını ifade etti. “Bu konuda yorum yapmayacağım, çünkü [Bitcoin gelecekte ne olur] bilmiyorum.”

 

blockchain dell

Michael Dell bir Bitcoin öncüsü

Aslında Dell Teknoloji patronu erken dönem bir Bitcoin öncülerinden biri. Dell, 2014 yılında Bitcoin ile bilgisayar satışına başladı ve global anlamda BTC kabul eden ilk büyük şirket oldu. Ancak daha sonra, 2017’de “talep yetersizliği” öne sürülerek satışlar durduruldu.

Bilindiği gibi Elon Musk’ın Tesla’sı da Bitcoin ile araç satışına başlamış, ardından Mayıs ayında, Bitcoin madenciliğinin çevreye verdiği zarar dikkate alınarak BTC ile araç satışının durdurulduğu bildirilmişti.

Dell’in blok zinciri teknolojisine olan ilgisi bir hayli eski. Şirketin, 2021 yılı ilk iki çeyreğinde 8,4 milyar dolar gelir elde ettiği veri depolama hizmeti blockchain teknolojisine dayanıyor.

56 Yaşındaki milyarder CEO yakın zamanda yaptığı bir konuşmada, şirketin potansiyel gelir kaynakları arasında blockchain teknolojisini, otonom araçlar ve yapay zeka güdümlü bioteknoloji ürünleriyle birlikte sıraladı.

Michael Dell daha önce verdiği bir demeçte, “Giderek artan bir şekilde birbirine bağlanan akıllı dünyanın merkezinde muazzam miktarda veri olduğunu biliyorsunuz Tüm bu veriler, onu yönetmek için altyapı ve teknoloji gerektiriyor. Biz bunların hepsinde dünyanın lider tedarikçisiyiz.” diye konuşmuştu.

Canlı BTC fiyatı: [mcrypto coin=”BTC” currency=”USD”]

İlgili: Bitcoin nasıl alınır? Bitcoin almanın 8 kolay yolu

 

Kaynak: The New York Times

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Bu sitede yer alan tüm bilgiler haber ve bilgilendirme amaçlı olup yatırım tavsiyesi değildir.Çok riskli bir yatırım aracı olan kripto paralara kaybına tahammül edemeyeceğiniz bir yatırım yapmaktan kaçınınız.