Loading...
btc
BTC
0.33%
Bitcoin
64.005,47 USDT
eth
ETH
0.35%
Ethereum
3.094,98 USDT
bch
BCH
-0.58%
Bitcoin Cash
484,00 USDT
xrp
XRP
0.22%
Ripple
0,50 USDT
ltc
LTC
-0.3%
Litecoin
79,71 USDT
bnb
BNB
0.82%
Binance Coin
542,02 USDT
sol
SOL
0.78%
Solana
137,29 USDT
avax
AVAX
0.13%
Avalanche
34,81 USDT
ada
ADA
0.03%
Cardano
0,46 USDT
dot
DOT
0.06%
Poladot
6,70 USDT
doge
DOGE
0.63%
Doge Coin
0,16 USDT
shib
SHIB
0.6%
Shiba Inu
0,00 USDT

Ripple – SEC arasındaki it dalaşında yeni gelişme

Ripple - SEC arasındaki it dalaşında yeni gelişme
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ripple ile ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) arasında devam eden davada yeni gelişmeler XRP için iyi gelişmelere gebe olabilir.


Ripple – SEC arasındaki it dalaşında yeni gelişme

Ripple Labs ve yöneticileri, kendilerine dava açan SEC’e karşı potansiyel galibiyet kazanıyor. Ripple Labs, 11 Şubat’ta mahkemeye bir başvuru yaptı. Bununla da SEC’i bazı notları vermeye zorlamak istiyor. Bu notlar, Brad Garlinghouse ile eski Komisyon üyesi Elad L. Roisman arasındaki 2018 tarihli toplantıya aitti.

Ancak SEC bu notları vermeye yanaşmıyor. Gerekçe olarak ise kendilerinin “ayrıcalıklı olduğunu” iddia ediyor. Ripple CEO’su Brad Garlinghouse ise 28 Şubat’ta SEC’in bu tavrına karşı başka bir girişimde daha bulundu.

İlgili – Ripple (XRP) nedir, geleceğin Bitcoin’i olabilir mi?

SEC, söz konusu notların ayrıcalıklı statüye sahip olduğunu savunuyor. Ancak Ripple ise mahkemenin 13 Ocak 2022 kararını göstererek bu notların açıklanması gerektiğini belirtiyor.

SEC ise Ripple’ın gerekçelerini görmezden geliyor. Garlinghouse ise söz konusu notların kritik öneme sahip olduğunu belirtiyor. Ona göre bu notlar SEC’in haksızlığını ortaya koyacak.

İşte Ripple SEC davasının sonuçlanacağı tarih!

SEC ise söz konusu notları açmak için hiçbir gerekçe olmadığını belirtiyor. ABD’nin düzenleyici kurumuna göre bu notların açıklanması aynı zamanda komisyonun politika yapma sürecinde de gizliliğini ihlal etme anlamına geliyor.

Ripple yöneticisi, SEC’in bu taktiklerle davayı durma noktasına getirmeye çalıştığını iddia ediyor. Bundan dolayı Garlinghouse mahkemeye başvurarak yargıçtan SEC’in bu girişimini engellemesini istedi.

Eğer yargıç olumlu karar verirse bu Ripple’ın davayı kazanabileceğinin işareti olacak. Davayı izleyen CryptoLaw kurucusu John Deaton gibi uzmanlar da bu iyimserliği paylaşıyor.

İlgili – Güncel Ripple fiyat tahminleri 2022-2025

SEC – Ripple davası

ABD’nin düzenleyici kurumu SEC, Aralık 2020’de Ripple ve birkaç yöneticisi hakkında suç duyurusunda bulunarak dava açmıştı. SEC, Ripple’ın bilerek izinsiz menkul kıymet sattığını iddia ediyor. Onlara göre satılan birkaç milyar dolarlık XRP menkul kıymetti ve Ripple bunu biliyordu. Ripple ise bu iddiaları yalanlıyor.

Kaynak

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Bu sitede yer alan tüm bilgiler haber ve bilgilendirme amaçlı olup yatırım tavsiyesi değildir.Çok riskli bir yatırım aracı olan kripto paralara kaybına tahammül edemeyeceğiniz bir yatırım yapmaktan kaçınınız.