Loading...
btc
BTC
0.03%
Bitcoin
64.311,23 USDT
eth
ETH
0.37%
Ethereum
3.152,29 USDT
bch
BCH
-0.06%
Bitcoin Cash
479,12 USDT
xrp
XRP
-0.24%
Ripple
0,53 USDT
ltc
LTC
0.07%
Litecoin
83,29 USDT
bnb
BNB
-0.44%
Binance Coin
606,10 USDT
sol
SOL
-0.44%
Solana
147,13 USDT
avax
AVAX
-0.71%
Avalanche
36,11 USDT
ada
ADA
-0.01%
Cardano
0,47 USDT
dot
DOT
0.2%
Poladot
6,94 USDT
doge
DOGE
-0.48%
Doge Coin
0,15 USDT
shib
SHIB
-2.8%
Shiba Inu
0,00 USDT

SEC’ten Ripple davasını ve XRP fiyatını etkileyebilecek kritik adımlar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), kripto piyasası ile ilgili yeni ve kritik adımlar atıyor. Bu olayların Ripple davası ve XRP fiyatını etkileme potansiyeli var. Ayrıntılara bakalım.

SEC’ten Ripple davasını ve XRP fiyatını etkileyebilecek kritik adımlar

Ripple’ın yerel coini XRP, Perşembe işlemlerini %1.52 düşüşle kapattı ve Çarşamba günü görülen %0.55’lik kazancı tersine çevirdi. XRP’nin performansı, genel kripto para piyasasının gerisinde kaldı. Dün, toplam kripto para piyasası değeri %0.79 düştü ve 2.56 trilyon oldu.

Uniswap’ın (UNI) kurucusu Hayden Adams, 10 Nisan’da yaptığı açıklamada, SEC’ten bir Wells bildirimi aldığını kripto topluluğuna bildirdi. Wells bildirimi, SEC tarafından bir soruşturma sürecinin sonucunda, SEC’nin bir birey veya şirket aleyhinde dava açmayı düşündüğü durumlarda verilen resmi belgeye deniyor. Devam eden Ripple – SEC davası gölgesinde bu farklı bir anlam taşıyabilir.

İlgili – Bitcoin fiyatı halving sonrası ne kadar yükselecek? Marathon Digital CEO’su açıkladı

Bununla birlikte, SEC’nin bir kripto şirketine karşı daha başka bir dava açması, SEC’nin endüstriyi yasalarla düzenleme taahhüdünü vurguluyor. ABD’de kripto paralar için net bir düzenleyici çerçeve olmamasına rağmen, SEC’nin kripto firmalarına karşı açtığı davalar devam ediyor.

kripto para

Öte yandan, kripto para topluluğu Uniswap’ı destekledi ve SEC’nin son hamlesini yakından inceledi. Coinbase’in Baş Hukuk Müşaviri Paul Grewal, konu hakkında yaptığı yorumda şöyle diyor:

“Bazen gülmek zorundasınız yoksa ağlarsınız. Soru: SEC’nin Uniswap’ın bir broker olarak hareket ettiği iddiasını, sadece birkaç gün önce mahkemenin SEC aleyhine verdiği kararla nasıl bağdaştırabilirsiniz? Cevap: Yapamazsınız.”

İlgili – Santiment, Bitcoin’i 100.000 dolara taşıyacak olayı açıkladı

SEC kaybetmeye devam ediyor

Bu aşamada, devam eden SEC – Ripple davası hakkında dikkate alınacak bir güncelleme yok. Ancak, ilgisiz gibi görünen bir mahkeme kararı bile Ripple’ın ABD Menkul Kıymetler yasalarının iddia edilen ihlalleri için ağır cezalarla karşı karşıya kalmasını potansiyel olarak güçlendirebilir. Bundan dolayı SEC’in attığı adımlar ve diğer kripto şirketleri ile ilgili gelişmelerin de XRP’yi etkileme potansiyeli var.

Ripple Baş Hukuk Müşaviri Stuart Alderoty’ye göre, “SEC kaybetmeye devam ediyor. İkinci Daire Temyiz Mahkemesi, Govil’deki kararlarını yeniden gözden geçirmeyi reddetti. Bu kararda şöyle deniliyor: Alıcı herhangi bir mali kayba uğramazsa, SEC’in satıcıdan tazminat alma hakkı yoktur.”

Bu karar, SEC’nin Ripple davasında 2 milyar dolarlık bir ceza kesme çabalarını etkileyebilir.

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Bu sitede yer alan tüm bilgiler haber ve bilgilendirme amaçlı olup yatırım tavsiyesi değildir.Çok riskli bir yatırım aracı olan kripto paralara kaybına tahammül edemeyeceğiniz bir yatırım yapmaktan kaçınınız.