Loading...
btc
BTC
-0.14%
Bitcoin
69.891,65 USDT
eth
ETH
-1.31%
Ethereum
3.540,42 USDT
bch
BCH
6.38%
Bitcoin Cash
509,86 USDT
xrp
XRP
-2.41%
Ripple
0,62 USDT
ltc
LTC
-0.89%
Litecoin
94,91 USDT
bnb
BNB
-1.17%
Binance Coin
573,55 USDT
sol
SOL
-3.27%
Solana
184,24 USDT
avax
AVAX
-3.11%
Avalanche
54,05 USDT
ada
ADA
-2.94%
Cardano
0,65 USDT
dot
DOT
-1.69%
Poladot
9,52 USDT
doge
DOGE
0.03%
Doge Coin
0,18 USDT
shib
SHIB
-2.16%
Shiba Inu
0,00 USDT

Bitcoin’de %8 çöküş: BTC fiyatı bugün neden düştü?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin fiyatı bugün yüzde 8’i aşan bir çöküş yaşadı. Bu durum üzerine kripto yatırımcıları bu satışların arkasındaki potansiyel nedenler üzerine tartışmaya başladı. BTC’de bugün yaşanan düşüşün sebeplerini inceleyelim.

Bitcoin’de %8 çöküş: BTC fiyatı bugün neden düştü?

Bitcoin fiyatında yaşanan son düşüş, kripto piyasasında şok dalgaları oluşturarak bu gerilemenin altında yatan nedenler hakkında tartışmalara yol açtı. BTC fiyatının bugün yaklaşık %8 oranında düşmesiyle birlikte, yatırımcılar bu dalgalanmanın olası nedenlerini araştırmaya başladı.

Öyleyse, satışları tetiklemiş ve kripto ortamının mevcut durumuna katkıda bulunmuş olabilecek çeşitli faktörleri inceleyelim.

Bitcoin fiyatının çöküşünün arkasındaki temel nedenler

Bugün Bitcoin çöküşünü tetikleyen ve yatırımcıları endişelendiren bir dizi faktör olabilir. Öne çıkan nedenlerden bazıları şunlardır:

Bitcoin’de %8 çöküş: BTC fiyatı bugün neden düştü?

FOMC öncesi sessizlik

ABD Federal Açık Piyasa Komitesi’nin (FOMC) kararı öncesinde piyasanın durgun kaldığı ve yatırımcıların temkinli davrandığı görülüyor. ABD Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ve Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) de dahil olmak üzere son dönemde beklentilerin üzerinde gelen enflasyon verileri piyasadaki hareketliliği azalttı.

Bu arada, yatırımcılar daha önce 2024 yılında beş faiz indirimi bekliyordu. Ancak son enflasyon verileri yatırımcıları beklentilerini sadece üç faiz indirimi olarak değiştirmeye zorladı. CME FedWatch, yarın faiz oranlarının değişmeme olasılığının %99 olduğunu gösteriyor.

Şimdi, yatırımcılar Federal Rezerv’in gelecekteki politika kararlarına ilişkin daha fazla gösterge bekleyerek ihtiyatlı bir şekilde işlem yapıyor gibi görünüyor.

İlgili – Bitcoin (BTC/USD) Yorum: Fiyat, Grafik ve Geleceği

Bitcoin ETF’den sermaye çıkışları endişelere yol açtı

ABD Spot Bitcoin ETF’lerine güçlü para girişleriyle desteklenen bir yükseliş ivmesi döneminin ardından, Pazartesi günü bu ay ilk kez sermaye çıkışların kaydedilmesi, önemli bir değişime işaret etti. Özellikle Grayscale’in GBTC’si 642,4 milyon dolarla kuruluşundan bu yana en yüksek çıkışını yaşadı ve 451,5 milyon dolarlık bir giriş gözlemleyen BlackRock’ın IBIT’inden gelen akışı geride bıraktı.

Bu arada, genel ABD Spot Bitcoin ETF’si dün 154,3 milyon dolarlık bir çıkış kaydederek piyasa katılımcılarını piyasadan uzak durmaya zorladı. Özellikle, birçok analist bu eğilimi son Bitcoin çöküşüne katkıda bulunan bir faktör olarak gösteriyor.

Balina satışları FUD tetikliyor

Bu arada önemli bir Bitcoin balinası BitMEX borsasında 400 BTC’nin üzerinde satış yaparak fiyat dalgalanmaları oluşturdu. Fiyatların geçici olarak 8.900 dolara düşmesine neden oldu. Ancak, piyasa kısa sürede normal seviyelere geri döndü.

Analist halving öncesi düşüş uyarısı yapıyor

Popüler kripto analisti Rekt Capital, Bitcoin için beklenen halving (yarılanma) olayından 28 ila 14 gün önce gerçekleşmesi muhtemel düşüşler konusunda uyarıyor. Tarihsel eğilimler de benzer bir model ortaya koyuyor.

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Bu sitede yer alan tüm bilgiler haber ve bilgilendirme amaçlı olup yatırım tavsiyesi değildir.Çok riskli bir yatırım aracı olan kripto paralara kaybına tahammül edemeyeceğiniz bir yatırım yapmaktan kaçınınız.