Loading...
btc
BTC
-3.37%
Bitcoin
64.176,87 USDT
eth
ETH
-2.69%
Ethereum
3.132,84 USDT
bch
BCH
-5.27%
Bitcoin Cash
478,39 USDT
xrp
XRP
-3.42%
Ripple
0,53 USDT
ltc
LTC
-2.2%
Litecoin
83,16 USDT
bnb
BNB
0.42%
Binance Coin
608,69 USDT
sol
SOL
-4.68%
Solana
147,52 USDT
avax
AVAX
-5.14%
Avalanche
36,33 USDT
ada
ADA
-5.04%
Cardano
0,47 USDT
dot
DOT
-4.5%
Poladot
6,92 USDT
doge
DOGE
-5.44%
Doge Coin
0,15 USDT
shib
SHIB
-4.72%
Shiba Inu
0,00 USDT

Bank of England’ın üst düzey yöneticisinden çarpıcı kripto açıklaması! Çöküşü neye benzetti?

bank of england kripto para
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para piyasasında büyük bir çöküş yaşandı. Bank of England, bu çöküşü neye benzetiyor? Kazadan kurtulanlar için gelecek projeksiyonları ve açıklamaya ilişkin detaylar yazımızda.

Bank of England’ın üst düzey yöneticisinden çarpıcı kripto açıklaması! Çöküşü neye benzetti?

Kripto para piyasasında büyük bir çöküş yaşandı. Dünyayı saran enflasyon dalgasının ardından Federal Rezerv’in faiz artışına gitmesi ve şahin politikalara devam edeceği sinyali vermesi kripto piyasasını derinden etkiledi.

Bu yıl yaşanan şoklar ardı ardına geldi. Özellikle yıllar geçse de unutulmayacak olan Terra çöküşü sonrası kripto para piyasasında kelimenin tam anlamıyla bir güven bunalımı yaşanıyor. Geçtiğimiz yıl kasım ayında piyasanın toplam değeri 3 trilyon dolara yükselmiş, Bitcoin ve çoğu altcoin tüm zamanların en yüksek seviyelerini görmüştü.

Kripto piyasasının toplam değerindeki değişim (Tüm zamanlar)

Bank of England’ın üst düzey yöneticisinden çarpıcı kripto açıklaması! Çöküşü neye benzetti?

 

Piyasanın toplam değeri yazının kaleme alındığı anlarda Coinmarketcap verilerine göre 897 milyar dolar. Bu büyük erime Bank of England Başkan Yardımcısı Jon Cunliffe’nin açıklamlarına yansıdı.

İlgili: Kripto para nedir, nasıl alınır ve satılır?

Cunliffe, kripto varlıklarındaki bozgundan kurtulanların geleceğin teknoloji şirketleri Amazon.com ve eBay’e rakip olabileceğini söyledi. Bu yıl Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinin değerinden 1 trilyon ABD dolarından fazlasını silen çöküşü, milenyumun başındaki dotcom çöküşüne benzetti.

Ünlü yönetici 22 Haziran Çarşamba günü Zürih’te yaptığı açıklamada, kriptodaki çöküşü 5 trilyon ABD dolarının değerlerin silindiği dotcom patlaması benzetti.

“Birçok şirket gitti, ancak teknoloji ortadan kalkmadı. 10 yıl sonra geri geldi ve hayatta kalanlar- Amazonlar ve eBay’ler – baskın oyuncular olduğu ortaya çıktı.Önümüzdeki birkaç ay içinde kripto varlıklarına ne olursa olsun, kripto teknolojisi ve finansmanının devam etmesini bekliyorum.”

Geçmişte kripto para piyasaları için olumsuz açıklamalar yapan üst düzey yöneticiler bu açıklamalarından geri adım atmaya devam ediyor.

Canlı Bitcoin fiyatı

Canlı Ethereum fiyatı

Kaynak

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Bu sitede yer alan tüm bilgiler haber ve bilgilendirme amaçlı olup yatırım tavsiyesi değildir.Çok riskli bir yatırım aracı olan kripto paralara kaybına tahammül edemeyeceğiniz bir yatırım yapmaktan kaçınınız.