Loading...
btc
BTC
-0.14%
Bitcoin
69.371,44 USDT
eth
ETH
-0.18%
Ethereum
3.495,14 USDT
bch
BCH
-0.34%
Bitcoin Cash
537,12 USDT
xrp
XRP
-0.33%
Ripple
0,61 USDT
ltc
LTC
1.5%
Litecoin
94,96 USDT
bnb
BNB
1.35%
Binance Coin
582,05 USDT
sol
SOL
-1.08%
Solana
184,31 USDT
avax
AVAX
-1.25%
Avalanche
53,42 USDT
ada
ADA
-0.82%
Cardano
0,64 USDT
dot
DOT
-0.72%
Poladot
9,38 USDT
doge
DOGE
4.96%
Doge Coin
0,20 USDT
shib
SHIB
0.92%
Shiba Inu
0,00 USDT

Bitcoin Hash Rate BTC fiyatı üzerinde neden bu kadar etkili?

Bitcoin Hash Rate
Bitcoin Hash Rate
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin Hash Rate konusunun fiyat üzerinde ne kadar etkili olduğuna dair öngörüler bulunuyor. Gelin şimdi BTC fiyat üzerindeki etkisine bir bakalım.


2009 yılında hayat bulmasından bu yana, Bitcoin’in fiyat artışı ana akım medyada tartışmalı bir konu haline geldi. Çoğu yayın kripto para birimini son derece volatil ve rasgele olduğu gerekçesiyle reddederken, bazı veri setleri fiyat hareketlerinin popüler bir metriğe kadar izlenebileceğini kanıtlıyor.

İlgili haber için bakınız: Bitcoin hash rate tarihte ilk kez 100 kentilyona varmak üzere

Bitcoin Hash Rate fiyatı etkiliyor mu?

Blockchain.com’dan alınan verileri ve trendleri kontrol etmek için fiyat geçmişini üst üste değerlendiren bir Reddit yazısı, 2009’dan itibaren fiyat hareketleriyle Bitcoin Hash Rate arasında esrarengiz benzerlikler olduğunu belirtti.

bitcoin hash rate Bitcoin Hash Rate BTC fiyatı üzerinde neden bu kadar etkili?

Bitcoin fiyatları büyük ölçüde Hash Rate verilerinin “ortalamasına dönmesiyle” ilgili. Logaritmik olarak hesaplanan Bitcoin Hash Rate değerleri ile 11 önemli fiyat çakışması bulunuyor. Sıradan bir trader için, gözlem Bitcoin almanın karlı olduğunu gösteriyor. Fiyatlar Hash Rate değerlerinin üzerine çıktığında, sonuçlara göre dört durumda büyük fiyat artışından önce Hash Rate yükselişi gerçekleşiyor. Ardından da kademeli bir satış gerçekleşiyor.

bitcoin hash rate Bitcoin Hash Rate BTC fiyatı üzerinde neden bu kadar etkili?Korelasyonlar, Bitcoin’in popüler görüşün belirttiği gibi rastgele olmadığı anlamına gelir. İşlem değerleri, fiyat aktivitesi, teknik analiz ve temel haberler, geleneksel piysalarda olduğu gibi bitcoin fiyatlarına yol açıyor.

TradingView’da bir dizi analist, kendilerini Bitcoin Hash Rate verileri üzerinden işlem yapmaya adamış durumdalar. Bu durum metrikteki yatırım fikirlerinin o kadar da ileri gitmediğini ima ediyor.

İlgili haber: Bitcoin indikatörleri olumlu sinyaller veriyor

Deneyimsiz olanlar için, Hash Rate Bitcoin ağının “satın alma gücü” olarak tanımlanabilir, yani ağ aktivitesi arttıkça zor matematiksel bulmacaların karmaşık, CPU-ağır çözümü ile tüm işlemleri “hash etmek” anlamına gelir.

Daha yüksek Bitcoin Hash Rate, bir blockchain ağının gücünü de gösterir – daha fazla madenci, yüzde 51 saldırılardan daha iyi korunma anlamına gelir. Çünkü bir blok zincirine “saldırmak” için daha fazla madencinin (ve hesaplama gücünün) madenciliği kontrol etmediği varsayılır.

Bitcoin Hash Rate Eleştirilemez Değil

Bununla birlikte, korelasyon eleştiriden muaf değil elbette. Bazı Reddit kullanıcıları Hash Rate’e dikkat çekiyor ve fiyatların bir tavuk ve yumurta sorusuna benzediğini ifade ediyor; fiyat artışları, kripto para piyasasına çok fazla perakende ve spekülatif ilgi yaratırken, yatırımcılar “gerçek” dünyada dijital varlıkları kullanma niyetinde olmadan hızlı bir geri dönüş yapmak istiyorlar.

bitcoin hash rate Bitcoin Hash Rate BTC fiyatı üzerinde neden bu kadar etkili?

Ayrıca, Bitcoin’in madencilik faaliyeti ve fiyatı 2009 yılından bu yana katlanarak artmış vaziyette. Bu durum, Hash Rate uygulanabilir bir ticaret yaklaşımı olarak kullanmadan önce daha büyük bir örneklem kümesinin gözlemlendiğini göstermekte.

Bu arada, Hash Rate grafiği yassılaştırma belirtileri gösteriyor. Bitcoin’in matematiksel karmaşıklığı çok katlı hale geldi. Her saniyede 74 kentilyondan daha fazla hesaplama gerçekleşiyor ve madencilik “ödülleri” 12 Mayıs 2020’de 6.25 BTC’ye düşecek.

İlgili haber için bakınız: Sosyal medyada halving konuşmaları arttı

Artan madencilik maliyetleri ve daha düşük ödüllerle, düz çizgi, Bitcoin Hash Rate’inin “zirveye” ulaşması ve yakın gelecekte dengelenmesi anlamına gelebilirken, Bitcoin fiyatı sonuçta Hash Rate verilerinden bir bütün olarak ayrılıyor.

Kaynak

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Bu sitede yer alan tüm bilgiler haber ve bilgilendirme amaçlı olup yatırım tavsiyesi değildir.Çok riskli bir yatırım aracı olan kripto paralara kaybına tahammül edemeyeceğiniz bir yatırım yapmaktan kaçınınız.