Loading...
btc
BTC
0.2%
Bitcoin
66.551,08 USDT
eth
ETH
1.95%
Ethereum
3.282,27 USDT
bch
BCH
0.31%
Bitcoin Cash
506,58 USDT
xrp
XRP
0.36%
Ripple
0,55 USDT
ltc
LTC
2.36%
Litecoin
87,03 USDT
bnb
BNB
1.84%
Binance Coin
617,26 USDT
sol
SOL
2.73%
Solana
158,98 USDT
avax
AVAX
2.46%
Avalanche
39,24 USDT
ada
ADA
-0.32%
Cardano
0,50 USDT
dot
DOT
2.77%
Poladot
7,44 USDT
doge
DOGE
1.89%
Doge Coin
0,16 USDT
shib
SHIB
2.11%
Shiba Inu
0,00 USDT

Coinbase’e SEC davasında mahkemeden hem iyi hem de kötü haber

Coinbase
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yargıç, SEC’in Coinbase’e karşı açtığı davaya devam edebileceğine karar verdi. Ancak yine de Coinbase Wallet ile ilgili olarak Coinbase lehine karar verdiğinde borsa küçük bir galibiyet kutlaması yaptı. Olayın ayrıntılarına bakalım.

Coinbase’e SEC davasında mahkemeden hem iyi hem de kötü haber

Coinbase, SEC ile girdiği yasal mücadelede karışık bir durumla karşı karşıya. Davayı gören ABD mahkemesi, Coinbase aleyhine karar vererek SEC’in, kayıtsız bir borsa olarak faaliyet gösterme ve kayıtsız menkul kıymetler sunma iddiaları nedeniyle borsaya karşı davasını sürdürmesine izin verdi.

Bununla birlikte Coinbase, mahkemenin borsanın kripto cüzdanı Coinbase Wallet’in çalışmasını desteklemesi nedeniyle kısmi bir zafer kutladı.

İlgili – KuCoin borsası zorda: Yatırımcılar 208 milyon dolarlık kripto çekti

Coinbase SEC ile yasal mücadeleye devam edecek

ABD mahkemesi, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile olan yasal savaşında Coinbase aleyhine karar vererek, düzenleyicinin kripto borsasına karşı açtığı davaya devam etmesine izin verdi. Bu karar, SEC’in Coinbase’in kayıtsız bir borsa, komisyoncu ve takas kurumu olarak faaliyet gösterdiğine ve Staking Programı aracılığıyla kayıtsız menkul kıymet teklifi ve satışı yaptığına dair iddialarından kaynaklanıyor.

Eleanor Terrett (@EleanorTerrett) X üzerinden şöyle diyor:

“SON DAKİKA: Yargıç Failla, @coinbase’in davayı kapatma talebini reddetti ve @SECGov’un Coinbase’in kayıtsız bir borsa, komisyoncu, takas kurumu olarak faaliyet gösterdiği ve Staking Programı aracılığıyla “kayıtsız menkul kıymet teklif ve satışı yaptığı” iddiasıyla ilgili olarak şirkete karşı davasına devam etmesine izin verecek.”

SEC tarafından Haziran 2023’te başlatılan dava, Coinbase’i, düzenleyicinin menkul kıymet olarak gördüğü 13 tokeni listeleyerek federal menkul kıymetler yasalarını ihlal etmekle suçluyor. Coinbase savunmasında, platformundaki işlemlerin finansal menkul kıymet teşkil etmediğini ve SEC’in yetki alanına girmemesi gerektiğini savunuyor.

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Bu sitede yer alan tüm bilgiler haber ve bilgilendirme amaçlı olup yatırım tavsiyesi değildir.Çok riskli bir yatırım aracı olan kripto paralara kaybına tahammül edemeyeceğiniz bir yatırım yapmaktan kaçınınız.