Loading...
btc
BTC
-0.14%
Bitcoin
69.371,44 USDT
eth
ETH
-0.18%
Ethereum
3.495,14 USDT
bch
BCH
-0.34%
Bitcoin Cash
537,12 USDT
xrp
XRP
-0.33%
Ripple
0,61 USDT
ltc
LTC
1.5%
Litecoin
94,96 USDT
bnb
BNB
1.35%
Binance Coin
582,05 USDT
sol
SOL
-1.08%
Solana
184,31 USDT
avax
AVAX
-1.25%
Avalanche
53,42 USDT
ada
ADA
-0.82%
Cardano
0,64 USDT
dot
DOT
-0.72%
Poladot
9,38 USDT
doge
DOGE
4.96%
Doge Coin
0,20 USDT
shib
SHIB
0.92%
Shiba Inu
0,00 USDT

Ethereum Classic’ten stratejik madencilik hamlesi

ethereum classic'in
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ethereum Classic’ten stratejik madencilik hamlesi. ETC yeni bir hard form geçirdi ve bununla gelen yeni güncellemelerin hedefinde madencilerin katılımını artırmak ve güvenliği yükseltmek var.


Ethereum Classic’ten stratejik madencilik hamlesi

Blockscout’un ETC Explorer sayfası, Ethereum Classic’in Pazar günü mainnette 11,700,000 blok yüksekliğine ulaştığı bilgisini veriyor. Sonuçta bu sayıya ulaşınca da meraklana beklenen Thanos güncellemesi de otomatik olarak gerçekleşti.

ETC Labs CEO’su Terry Culver, Thanos güncellemesinin “önemli bir eşik” olduğunu söylüyor. Çünkü bu güncelleme ile ETC ağı mevcut madenciler için desteği daha da geliştiriyor. Sonuçta bu adım ile ağ daha fazla yeni madenci çekecek.

Peki, bu güncellemenin özellikleri neler? Özellikle şuna dikkat çekelim. Thanos (ECIP-1099) protokol güncellemesi, DAG (Directed Acyclic Graph) dosya boyutunu 4 GB’nin altına düşünüyor. Bu da 3 GB ve 4 GB GPU’su olan madencilerin de bir kez daha ağa katılabileceği anlamına geliyor.

Güncelleme ile bir de “epoch” olarak da bilinen ETC madencilik dönemleri süreleri ikiye katlanıyor. Yani 30,000 bloktan 60,000 bloka çıkıyor. Her bir epoch ile DAG artışı da yavaşlayacak. Bu yeni güncelleme ile 4 GB GPU’lar ilave 3 yıl daha desteklenecek. ETC blog yayını da bunlara dikkat çekiyor.

Bu güncelleme ile 3 GB ve 4 GB GPU sistemleri de ETC madenciliğine devam edebilecek. Sonuçta bu adım Ethereum Classic ağının güvenliğini artıracak. Culver, bununla da “daha dağıtık ve daha sağlıklı bir madencilik ekosistemi oluşacağını” belirtiyor.

Güncelleme öncesi DAG boyutu 4 GB’ye çok yakındı. Bu da GPU madencilerini ağ dışına çıkmaya zorluyordu. Thanos güncellemesi, DAG boyutunu anında 3.94 GB’den 2.47 GB’ye indirdi.

Culver, mevcut madencilerin yüzde 90’ının artık Thanos forkuna geçiş yaptığını belirtiyor. Dahası, yeni madencilerin de ağa katılması ile hash gücünde de önemli ölçüde yükseliş gözlemleniyor.

ETC son dönemlerde bir dizi yüzde 51 saldırısı yaşamıştı. Bunlar üzerine ağda yeni önlemler alma da zorunlu hale gelmişti. Böyle önlemlerden biri de MESS (Modified Exponential Subjective Scoring). Ancak bu da blockchain yeniden düzenlemesini daha pahalı hale getiriyor.

Kaynak

İlgili – Ethereum ETC Classic nedir, nasıl ortaya çıktı, ETH’den farkı ne?

51 saldırısı nedir?

51 saldırısı ya da atağı blockchain ağlarını yöneten şahıslar veya kurumlar tekel oluşturarak ağın %51’ine hakim olmasıdor. Bu durumda kötü niyetli bu kişiler blockchain ağını istedikleri gibi manipüle edebiliyorlar.

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Bu sitede yer alan tüm bilgiler haber ve bilgilendirme amaçlı olup yatırım tavsiyesi değildir.Çok riskli bir yatırım aracı olan kripto paralara kaybına tahammül edemeyeceğiniz bir yatırım yapmaktan kaçınınız.