Loading...
btc
BTC
-1.41%
Bitcoin
69.001,84 USDT
eth
ETH
-2.28%
Ethereum
3.505,84 USDT
bch
BCH
12.54%
Bitcoin Cash
539,37 USDT
xrp
XRP
-2.9%
Ripple
0,61 USDT
ltc
LTC
-2.13%
Litecoin
93,73 USDT
bnb
BNB
-1.71%
Binance Coin
570,43 USDT
sol
SOL
-3.2%
Solana
184,37 USDT
avax
AVAX
-3.22%
Avalanche
53,99 USDT
ada
ADA
-2.6%
Cardano
0,65 USDT
dot
DOT
-2.81%
Poladot
9,42 USDT
doge
DOGE
2.45%
Doge Coin
0,19 USDT
shib
SHIB
-1.8%
Shiba Inu
0,00 USDT

Binance de FTX gibi çöker mi? İşte, yeni veriler

binance ve ftx
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para borsası Binance ile ilgili sorular ve endişeler bitmiyor. En çok da Binance de FTX gibi çöker mi sorusu merak ediliyor. Yeni veriler ve açıklamalar ışığından bu soruya cevap vermeye çalışalım.


Binance de FTX gibi çöker mi? İşte, yeni veriler

Finansal denetim şirketi Mazars Group, kripto para şirketleri ile ilgili denetimlerini durdurduğunu açıkladı. Yani artık kripto para şirketlerinin rezerv kanıtı denetimlerini yapmayacak. Bu ne anlama geliyor? Binance’in iflas etme durumuna mı işaret ediyor? Şirket aynı zamandan Binance ile ilgili raporunu da internet sitesinden kaldırdı.

Kasım ayında FTX’in çökmesinden önce Mazars bir dizi kripto para borsası için rezerv kanıtı denetimleri yapıyordu. Denetlediği şirketler arasında Binance, Crypto.com ve Kucoin de var. Şimdi ise Da Viking ismini kullanan ve kimliği belli olmayan bir trader, Binance konusunda bir FUD (korku ve belirsizlik) yaymaya başlıyor. Şöyle diyor:

“Mazars’ın kripto denetimleri durdurmasının sebebi, onlar için çok riskli olduğunu düşünmeleri olabilir. Mevcut ortamda bu anlaşılabilir bir durum. Birçok finansal şirket FTX çöküşünden sonra kripto ile ilgili endişelere sahip. Mesela, bankalar kripto kullanıcıların hesaplarını yasaklamaya başladı.”

İlgili – İflas eden kripto platformunun varlıklarını Binance satın alıyor

Tüm bu endişelere rağmen, on chain veriler şunu gösteriyor. Binance’in şu an 55 milyar dolardan fazla rezervi var. CryptoQuant’in sağladığı veriler ise şunu gösteriyor. Binance, sadece bu hafta 14 milyar dolarlık para çekim işlemini karşıladı. Bu çekimlerin yaklaşık yarısı bir günde (13 Aralık) gerçekleşti. Buna rağmen Binance’in hala 55 milyar dolarlık rezervi var.

CryptoQuant CEO’su ve kurucusu Ki Young Ju aynı zamanda Twitter üzerinden Binance’in özellikle Bitcoin ve Ethereum rezervlerine dikkat çekiyor. Binance ve FTX arasında büyük bir fark olduğunu söylüyor.

İlgili – Kripto borsası Binance çöker mi? Analiz şirketi açıkladı

Ki Young Ju (@ki_young_ju), Twitter üzerinden şöyle diyor:

“İnsanlar bana Binance iyi mi diye soruyor. BTC rezervleri son iki günde yüzde 8 düştü. Ancak geçen ay yaşanan FTX krizi sonrasında yüzde 24 oranında arttı. Ben burada hiçbir gizli saklı bir faaliyet görmüyorum.”

Kaynak

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Bu sitede yer alan tüm bilgiler haber ve bilgilendirme amaçlı olup yatırım tavsiyesi değildir.Çok riskli bir yatırım aracı olan kripto paralara kaybına tahammül edemeyeceğiniz bir yatırım yapmaktan kaçınınız.