Loading...
btc
BTC
-1.28%
Bitcoin
69.098,37 USDT
eth
ETH
-1.73%
Ethereum
3.525,39 USDT
bch
BCH
12.1%
Bitcoin Cash
537,29 USDT
xrp
XRP
-2.8%
Ripple
0,61 USDT
ltc
LTC
-1.76%
Litecoin
94,08 USDT
bnb
BNB
-1.61%
Binance Coin
571,00 USDT
sol
SOL
-4.52%
Solana
181,85 USDT
avax
AVAX
-3.93%
Avalanche
53,59 USDT
ada
ADA
-3.9%
Cardano
0,64 USDT
dot
DOT
-2.42%
Poladot
9,45 USDT
doge
DOGE
2.75%
Doge Coin
0,19 USDT
shib
SHIB
-2.11%
Shiba Inu
0,00 USDT

Bitcoin ETF ‘den de bir rekor geldi!

bitcoin
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin ETF gibi türevlerle de Bitcoin rekor kırıyor. ProShares Bitcoin ETF, milyar dolarlık AUM (yönetim altındaki varlıklar) ile en hızlı fon oluşturmanın 18 yıllık bir rekorunu iki günde bu miktara ulaşarak kırdı.


Bitcoin ETF rekoru

ProShares Bitcoin Strategy ETF bu hafta işlem görmeye başladığından beri, inanılmaz bir hızla yönetim altındaki varlıklarda (AUM) 1 milyar dolara ulaşan en hızlı fon haline geldi.

Amerika Birleşik Devletleri’ndeki ilk Bitcoin vadeli işlem borsa yatırım fonu BITO’nun merakla beklenen lansmanı, bir dizi kilit başarıyla sonuçlanmış oldud böylece.

Bloomberg kıdemli ETF analisti Eric Balchunas, fonun sadece iki günlük ticaretten sonra on haneli bir AUM’ye ulaşan en hızlı fon olduğunu açıkladı. BITO, 2004 yılında milyar dolar seviyesine ulaşması üç gün süren GLD koduna sahip altın bazlı bir fon olan önceki rekor sahibini de kolayca geride bıraktı.

bitcoin etf

Bunun, muhtemelen Bitcoin’in değer saklama özellikleri ve dijital altın olma özelliğinden kaynaklandığı söyleniyor.

Balchunas, orijinal grafiği güncelleyen Bloomberg Intelligence araştırma analisti James Seyffart’ın bir gönderisini retweet ederken.“Hiç böyle bir şey görmedim. Bahse girerim ProShares şok olmuştur” diye düşüncelerini twitterda paylaştı.

Bitcoin ETF rekorları

Balchunas, bu hacim devam ederse satın alınacak herhangi bir sözleşme kalmayabileceğini yorumunu yaparken, ETFStore Başkanı Nate Geraci’nin BITO riskinin yaklaşık %45’inin şu anda Kasım vadeli işlem sözleşmelerinde olduğunu belirten bir gönderisine de atıfta bulunmayı ihmal etmedi.

“$BITO bu giriş hızına devam ederse, pozisyon limitleri nedeniyle ay sonuna kadar satın alacak herhangi bir vadeli işlemi kalmayacak.”

19 Ekim’de 1 milyar dolara ulaşan ProShares fonu, başlatıldığında şimdiye kadarki en yüksek organik hacim rekorunu da kırdı. İlk gününde 24 milyondan fazla hisse işlem gördü ve ETF’nin yayına girmesinden bu yana, işlem hacmi 2 milyar doları geçti.Balchunas ayrıca, bir sonraki Bitcoin vadeli işlem fonu lansmanının Cuma günü olacağını tahmin ediyor. Bunun, hazırlık aşamasında kodunu BTF’ye geri çeviren Valkyrie Bitcoin Strategy ETF olması muhtemel.

CoinGecko’ya göre bu ivme, Bitcoin fiyatlarını 20 Ekim’de tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 67.276 dolara yükseltti. Yazının hazırlandığı sırada BTC 64,970.62 dolar civarında hafif bir geri çekilme yaşıyor.

Kaynak

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Bu sitede yer alan tüm bilgiler haber ve bilgilendirme amaçlı olup yatırım tavsiyesi değildir.Çok riskli bir yatırım aracı olan kripto paralara kaybına tahammül edemeyeceğiniz bir yatırım yapmaktan kaçınınız.