Loading...
btc
BTC
-1.28%
Bitcoin
69.098,88 USDT
eth
ETH
-2.53%
Ethereum
3.496,67 USDT
bch
BCH
12.97%
Bitcoin Cash
541,46 USDT
xrp
XRP
-3.28%
Ripple
0,61 USDT
ltc
LTC
-2.32%
Litecoin
93,54 USDT
bnb
BNB
-1.18%
Binance Coin
573,51 USDT
sol
SOL
-2.57%
Solana
185,57 USDT
avax
AVAX
-3.07%
Avalanche
54,07 USDT
ada
ADA
-2.88%
Cardano
0,65 USDT
dot
DOT
-2.8%
Poladot
9,42 USDT
doge
DOGE
3.02%
Doge Coin
0,19 USDT
shib
SHIB
-1.98%
Shiba Inu
0,00 USDT

TÜFE 3 büyük kripto parayı nasıl etkileyecek? – Bitcoin, Ethereum, Ripple teknik analizi

TÜFE 3 büyük kripto parayı nasıl etkileyecek? - Bitcoin, Ethereum, Ripple teknik analizi
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto piyasalarında tüm gözler, yarın açıklanacak olan eylül ayı ABD Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) rakamlarına çevrildi! Peki TÜFE 3 büyük kripto parayı ve diğerlerini nasıl etkileyecek?

TÜFE öncesi 3 büyük kripto para için fiyat analizi

Bitcoin fiyatı, yakın zamanda bozulan bir düşüş formasyonunu yeniden test etmek için küçük bir yükseliş görebilir. Bu gelişmenin Ethereum, Ripple ve diğer altcoinleri de aynı şekilde etkilemesi muhtemel. 

 

TÜFE 3 büyük kripto parayı nasıl etkileyecek? - Bitcoin, Ethereum, Ripple teknik analizi

 

Eylül ayı ABD Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) rakamları, 13 Ekim günü saat 12:30 GMT’de açıklanacağı için, yatırımcıların son 24 saat içinde dikkatli olması gerekiyor. Beklenti, %8.2. Ve bu oran, %8.3 olan bir önceki ayın rakamından daha düşük. Ancak sürpriz bir şekilde daha yüksek bir rakamın açıklanması, Fed’in daha hızlı faiz artırımı beklentilerini teyit edeceği için piyasalarda olası bir çöküş ile sonuçlanabilecek bir panik havası yaratabilir.

Yön ne olursa olsun, yatırımcılar yarın piyasalarda yaşanacak dalgalanmalara hazır olmalı.

İlginizi çekebilir:

2022 çöküşünü bilen analistten 3 kripto para için ralli tahmini: Bitcoin,…

“4 ay içinde dolar çökecek! Gümüş ve Bitcoin alın!”

Şimdi 3 büyük kripto para için yakın ve orta vadeli görünümün nasıl olduğuna bakalım.

Bitcoin fiyat analizi – Bitcoin volatilite bekliyor!

Bitcoin (BTC) fiyatı, daha önce Koinmedya olarak bahsettiğimiz ayı bayrağı formasyonunu ihlal etti. Bu teknik formasyon, Bitcoin için %18’lik bir düşüşle 15.800$’lik bir fiyat öngören bir düşüş formasyonuydu. Bu ayı bayrağında son zamanlarda gerçekleşen kırılma, bu dik düzeltmeyi tetikledi, ancak bu formasyon çok önemli bir  bileşenden yoksundu; o da volatilite.

 

Yatırımcılar, piyasada satışların Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ve enflasyon rakamlarının açıklanacağı 13 Ekim’de gerçekleşmesini bekleyebilirler. Çünkü bu, hem geleneksel hem de kripto piyasaları üzerinde büyük etki yaratacak bir haber.

Bu nedenle, piyasada yatırımcılar, 18 Haziran’daki kaydedilen 17.593$’lık dip seviyeyi ortadan kaldıracak ve Bitcoin fiyatının  15.800$ olan ayı bayrağı hedefini  test etmesine yol açacak bu düşüşe hazırlıklı olmalı. 

 

TÜFE 3 büyük kripto parayı nasıl etkileyecek? - Bitcoin, Ethereum, Ripple teknik analizi
8 saatlik BTCUSD grafiği

 

 

Bitcoin fiyatı için gidişat kasvetli görünse de, 20.737 dolarlık engelin, kararlı bir şekilde destek seviyesine çevrilmesi, düşüş tezini geçersiz kılacak. Çünkü bu hareket, yükselişi 22,048 dolara kadar uzatabilir.

İlgili: Bitcoin fiyatında düşüş durdu mu? Güncel BTC teknik analizi

 

https://youtu.be/FqnBUrsnPmU

 

Ethereum teknik analizi – Ethereum fiyatı kararlı

Ethereum fiyatı da Bitcoin’in izinden giderek, bir ayı bayrağı paterni oluşturdu. Bu teknik oluşum ise, Ethereum fiyatının %15’lik bir düşüşle 1.100$’a düşeceğini tahmin ediyor. Ancak, ETH ayılarının 1.280 dolarlık destek seviyesini kırması gerekiyor.

İlgili: Ethereum grafiğinde korkutan formasyon! 3 haneli rakamlara düşüş mü?

Bu desteğin kırılması, düşüş trendinin başladığına işaret edecek ve büyük olasılıkla Ethereum fiyatını 1.100 dolara düşürecek. Hatta düşüş momentumu güçlü olursa, ETH bu düşüş hareketini, 1000 dolarlık psikolojik seviyeyi yeniden test etmek ve hatta üç haneli bölgeye dalmak için uzatabilir.

 

TÜFE 3 büyük kripto parayı nasıl etkileyecek? - Bitcoin, Ethereum, Ripple teknik analizi
3 büyük kripto para analizi – 4 saatlik ETHUSD grafiği

 

 

Öte yandan, Ethereum fiyatı 1.338 doların üzerinde bir günlük mum yakarsa; bu, bir higher high (bir öncekine göre daha yüksek bir zirve) yaratacak ve düşüş tezini geçersiz kılacak. Böyle bir gelişme, ETH’nin 1.450 dolarlık engeli yeniden test etmesini sağlayabilir.

İlgili: Ethereum fiyatında gerilemenin durduğu önemli destek: Güncel ETH teknik analizi

Ripple teknik analizi – XRP fiyatı kritik seviyelerde!

Ripple (XRP) fiyatı geçen haftaki ralliden sonra düştü ve şu anda 21 Eylül’den bu yana oluşan en düşük seviyeleri birbirine bağlayan bir trend çizgisinin üzerinde hareket ediyor. Ayrıca, 15 Eylül’den bu yana en yüksek işlem hacminin kaydedildiği seviye olan 0.490$ ile Hacim Kontrol Noktasının altına da düştü.

Ripple fiyatı 0,490 doları bir destek tabanına çevirmediği sürece, hakimiyet ayıların kontrolü altında olacak. Ve fiyatın yukarıda belirtilen düşen trend çizgisinin altına düşmesi muhtemel. Düşüş trendine işaret edecek olan böyle bir gelişme, XRP fiyatını %10 düşürerek 0,440 dolara çekecek başka bir satışı tetikleyebilir.

 

TÜFE 3 büyük kripto parayı nasıl etkileyecek? - Bitcoin, Ethereum, Ripple teknik analizi
4 saatlik XRPUSD grafiği -3 büyük kripto para analizi

 

 

Ripple fiyatının genel görünümü aşağı yönlü olsa da yatırımcılar 0,516 dolardaki Adil Değer Boşluğunu (FVG) yukarı çekmek için küçük bir sıçrama bekleyebilirler. Bu artış, daha da öteye geçer ve 0,538 dolarlık engeli bir destek tabanına çevirirse, düşüş tezi geçersiz olacak.

Ayrıca bknz:

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Bu sitede yer alan tüm bilgiler haber ve bilgilendirme amaçlı olup yatırım tavsiyesi değildir.Çok riskli bir yatırım aracı olan kripto paralara kaybına tahammül edemeyeceğiniz bir yatırım yapmaktan kaçınınız.