Loading...
btc
BTC
0.33%
Bitcoin
64.005,47 USDT
eth
ETH
0.35%
Ethereum
3.094,98 USDT
bch
BCH
-0.58%
Bitcoin Cash
484,00 USDT
xrp
XRP
0.22%
Ripple
0,50 USDT
ltc
LTC
-0.3%
Litecoin
79,71 USDT
bnb
BNB
0.82%
Binance Coin
542,02 USDT
sol
SOL
0.78%
Solana
137,29 USDT
avax
AVAX
0.13%
Avalanche
34,81 USDT
ada
ADA
0.03%
Cardano
0,46 USDT
dot
DOT
0.06%
Poladot
6,70 USDT
doge
DOGE
0.63%
Doge Coin
0,16 USDT
shib
SHIB
0.6%
Shiba Inu
0,00 USDT

Dikkat! Dünyanın en saygın 3 ekonomisti Bitcoin hakkında ne yazdı?

bitcoin hakkında
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin finansal piyasaları kasıp kavuruyor! Ancak Nobel ödüllü ve saygın iktisatçılar, Bitcoin’e karşı geleneksel olarak mesafeli duruyor. Bu sefer böyle olmadı!


Bakın! Dünyanın en saygın 3 ekonomisti Bitcoin hakkında ne yazdı?

Dünyaca saygın 3 ekonomist, akademik camiada önemsenen bir dergide Bitcoin hakkında bir makale kaleme aldı. National Bureau of Economic Research (NBER)’te kaleme alınan makale, Dünya Bankası Baş ekonomisti Carmen Reinhart, yine Dünya Bankası ekonomistlerinden Clemens Graf von Luckner ve Harvard Üniversitesi profesörlerinden Kenneth Rogoff imzası ile çıktı.

Makale “Decrypting New Age International Capital Flows (Yeni Dönemin Uluslararası Sermeye Akımını Deşifre Etmek)” başlığı ile yayınlandı.

Çalışmada 4 yıllık süre zarfında Bitcoin üzerinden yapılan işlemler incelendi. Bitcoin blockchain’i üzerinde yapılan işlemlerden ziyade zincir dışı veriler üzerinde çalışıldı. .45 milyon Bitcoin işlemi analiz edildi. Bu işlemlerde Bitcoin, 135 farklı para birimine çevrildi.

Lütfen Bkz: Ünlülerden şok Bitcoin yorumları! BTC’nin geleceğine dair müthiş öngörüler

Yazarlar, ülke içi işlemler ve uluslararası sermaye hareketlerinde kripto para birimlerinin kullanıldığı “kripto aracı işlemlerin” tespitini sağlayan bir algoritma geliştirdi. Yani yazarlar, Bitcoin’in ödeme aracı olarak kullanılıp kullanılmadığını test etti. Sonuç olarak Bitcoin üzerinden yapılan işlemlerin %7-%8 arasında bir oranda fiat paralar cinsinden ödeme araçlı kullanıldığı belirtildi. Bu işlemlerden bir kısmı da uluslararası fon transferinde kullanıldı. Aşağıdaki haritada Bitcoin’in sermaye transferinde kullanıldığı 25 adet ana kanalı görüyoruz.

Dikkat! Dünyanın en saygın 3 ekonomisti Bitcoin hakkında ne yazdı?

Sonuç olarak yazarların elde ettiği bulgulara göre Bitcoin, sermaye transferlerinde ve ülke içi ödemelerde oldukça düşük seviyede kullanıldığı belirtildi. Genel olarak Bitcoin’in temel kullanım alanı diğer kripto paraların satın alınması. Yani yazarlara göre off-chain Bitcoin işlemlerinin ancak %7-%8’i reel ekonomide kullanılıyor.

Şu ana kadar önemli iktisatçılar Bitcoin’i ve kripto paraları değersiz ve kullanışsız olarak görüyorlardı. Geldiğimiz noktada %7’lik oranda reel bir kullanım alanının olduğunu kabul etmişler. Bitcoin konusunda en inatçı olan kesimde yavaş da olsa yelkenleri suya indirmeye başladılar.

Kaynak

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Bu sitede yer alan tüm bilgiler haber ve bilgilendirme amaçlı olup yatırım tavsiyesi değildir.Çok riskli bir yatırım aracı olan kripto paralara kaybına tahammül edemeyeceğiniz bir yatırım yapmaktan kaçınınız.