Loading...
btc
BTC
-0.1%
Bitcoin
64.225,97 USDT
eth
ETH
0.44%
Ethereum
3.154,58 USDT
bch
BCH
-0.31%
Bitcoin Cash
477,94 USDT
xrp
XRP
-0.13%
Ripple
0,53 USDT
ltc
LTC
0.64%
Litecoin
83,76 USDT
bnb
BNB
0.7%
Binance Coin
613,07 USDT
sol
SOL
-0.01%
Solana
147,77 USDT
avax
AVAX
-2.24%
Avalanche
35,56 USDT
ada
ADA
-0.45%
Cardano
0,47 USDT
dot
DOT
-0.31%
Poladot
6,91 USDT
doge
DOGE
0.17%
Doge Coin
0,15 USDT
shib
SHIB
0.62%
Shiba Inu
0,00 USDT

Ripple da Ethereum’a özendi: XRP’ye ETH özellikleri geliyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ripple yeni bir kritik adım atarak Ethereum gibi akıllı sözleşmelerle çalışma özelliği getirmek istiyor. Öyle görünüyor ki XRP de artık ETH özelliklerine kavuşarak kullanım alanını genişletmek istiyor.


Ripple da Ethereum’a özendi: XRP’ye ETH özellikleri geliyor

Ripple kullanıcıları gelecekte Ethereum uyumlu merkezsiz uygulamalar (Dapps) kullanmaya başlayabilir. Bunun için Ripple yeni bir XRP Ledger yan zinciri (side chain) geliştirdi ve testlerini yapıyor.

Blockchain geliştirme şirketi Peersyst Technologies, söz konusu XRP yan zinciri ile ilgili bir tweet paylaştı. Bu yan zincirin Ethereum Virtual Machine (EVM) ile uyumlu olduğu belirtiliyor. Bu gelişme şu anlama geliyor. Ripple kullanıcıları da sonuçta Uniswap gibi Dapps’lere ve MetaMask ve XUMM Wallet cüzdanlar gibi Web3 cüzdanlarına erişim elde edecek.

İlgili – Ethereum fiyatında çöküşün ‘suçluları’ bulundu: 4 milyar dolardan fazla dump

Yeni yan zincirin bir özelliği de zincirler arası (cross chain) köprüye sahip olması. Bu köprü bağlantısı üzerinden XRP ve diğer varlıklar, EVM uyumlu ağlar ve XRP Ledger Devnet arasında transfer edilebilir.

RippleX yazılım mühendisi Mayukha Vadari’ye göre, bu gelişme şu anlama geliyor:

“Geliştiriciler artık XRPL ya da diğer EVM uyumlu blockchainler arasında seçim yapmak zorunda kalmayacaklar. Geliştiriciler aynı zamanda XRPL’nin hızlı ve düşük ücretli işlemlerine erişebilecek ve Solidity tabanlı akıllı sözleşmeleri XRPL’e getirebilecek.”

XRP tabanlı EVM uyumlu side chain Tendermint protokol tarafından özel olarak geliştirildi ve amacı saniyede 1000 işlem (TPS) gerçekleştirebilmek.

Peersyst Technology (@Peersyst) Twitter üzerinden şöyle diyor:

“İlk EVM uyumlu XRPL yan zinciri duyurmanın heyecanını yaşıyoruz… Yarın XRPL topluluğu için bir kullanıcı kılavuzu yayımlayacağız. Böylece EVM side chaini test ederek MataMask üzerinden kendi XRP hesaplarını açabilirler.”

Vadari, bu yeni XRP chain’in XRPL Devnet üzerinde testler için açıldığını söylüyor. Bu XRP zincir üç aşamalı gerçekleştirilecek. İkinci aşamaya 2023’ün başlarında geçilmesi planlanıyor. Üçüncü aşama ile ise XRPL Mainnet’e bağlanmış olacak.

İlgili – Beş yılda TOP 15 kriptonun inanılmaz değişimi: Cardano (ADA) nereden nereye

Kaynak

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Bu sitede yer alan tüm bilgiler haber ve bilgilendirme amaçlı olup yatırım tavsiyesi değildir.Çok riskli bir yatırım aracı olan kripto paralara kaybına tahammül edemeyeceğiniz bir yatırım yapmaktan kaçınınız.