Loading...
btc
BTC
-0.14%
Bitcoin
69.891,65 USDT
eth
ETH
-1.31%
Ethereum
3.540,42 USDT
bch
BCH
6.38%
Bitcoin Cash
509,86 USDT
xrp
XRP
-2.41%
Ripple
0,62 USDT
ltc
LTC
-0.89%
Litecoin
94,91 USDT
bnb
BNB
-1.17%
Binance Coin
573,55 USDT
sol
SOL
-3.27%
Solana
184,24 USDT
avax
AVAX
-3.11%
Avalanche
54,05 USDT
ada
ADA
-2.94%
Cardano
0,65 USDT
dot
DOT
-1.69%
Poladot
9,52 USDT
doge
DOGE
0.03%
Doge Coin
0,18 USDT
shib
SHIB
-2.16%
Shiba Inu
0,00 USDT

Bitcoin vs. Bitcoin Cash: Hangisinin madenciliği daha karlı?

bitcoin madenci
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin Cash madenciliği ile Bitcoin madenciliği kıyaslandığında hangisi daha mantıklı görünüyor? Son yaşanan bir olay bu konuda düşünmeye sevk ediyor. Çünkü bir BCH blokunun süresinin 5 saatin üzerine çıktığını görüyoruz.


Bitcoin mi yoksa Bitcoin Cash madenciliği mi daha mantıklı?

Bitcoin Cash kullanımı bu hafta test edildi diyebiliriz. BCH ağı herhangi bir işlem biriktirmesine neden olmadan bu haftanın başında beş saatten uzun bir sürede tek bir blok üretemedi. Birçokları düşük kullanımın azalan hash oranına sebep olduğunu düşünürken, düşük kullanım da sık sık madenci göçü nedeniyle dengesiz bir hash oranından kaynaklanmış olabilir.

Bitcoin Cash, Bitcoin’den türeyen ilk ve en popüler kripto para. Bu hafta ise tamamen farklı bir sebepten haberlere konuk oldu. Şu an piyasa değerine göre dördüncü sırada. Ancak buna rağmen BCH ağının tek bir bloku üretmesi yaklaşık beş saat yarım sürdü.

Blockchain explorer Blockchain’in verdiği verilere göre, 620,026 numaralı blok beş saat yarımdan fazla bir sürede oluşturuldu.

İlgili – Bitcoin Cash BCH nedir? – 2020, 2025 fiyat tahmini

Bitcoin Cash madenciliği ile Bitcoin madenciliği kıyaslandığında hangisi daha mantıklı görünüyor? Son yaşanan bir olay bu konuda düşünmeye sevk ediyor. Çünkü bir BCH blokunun süresinin 5 saatin üzerine çıktığını görüyoruz.Normalde ağda bir blokun üretilmesi her 10 dakikada bir yaşanmalı. Ancak Bitcoin Cash Explorer verileri farklı bir tablo ortaya koyuyor. Mesela 1 Ocak’ta bir saatlik süresi olan birkaç blok olduğu görülüyor. Çok sık kullanılan Bitcoin ağında bile yavaş üretilen bloklar olabiliyor. Ancak bir blokun beş buçuk saatte üretilmesi çok şaşırtıcı bir durum.

Bitcoin Cash ağının madencilik getirisi

BCH büyük blok boyutları ve düşük işlem ücretleri ile dikkat çeken bir kripto. Ancak buna rağmen düşük ücret dışında vaatlerini yerine getiremediği görülüyor. Mesela işlem hızı, hacim ve hash oranı Bitcoin’in seviyelerine ulaşamıyor.

Peki, bu çok yavaş blok üretiminin sebebi ne? Birçoklarına göre düşük kullanım oranı. Sonuçta son 24 saatte 50 binden daha az işlem ve 1.5 milyar dolarlık on-chain hacim kaydedildi. Kısacası ağın çok faal olduğunu söyleyemeyiz.

Bitcoin Cash madenciliği hash oranına yakından baktığımızda ise farklı bir tablo ortaya çıkıyor. Çünkü blok süresinin artmasına sebep hash oranındaki düşüş olabilir. Fiyatı göz önüne alındığında ve BTC ile kıyaslandığında BHC madenciliği daha az kârlı görünüyor.

İlgili – Litecoin yorumları ve 2020 LTC fiyat tahminleri

Bitcoin Cash madenciliği ile Bitcoin madenciliği kıyaslandığında hangisi daha mantıklı görünüyor? Son yaşanan bir olay bu konuda düşünmeye sevk ediyor. Çünkü bir BCH blokunun süresinin 5 saatin üzerine çıktığını görüyoruz.BCH hash oranı düştüğünde ise aynı zamanda Bitcoin hash oranında bir artış da görülüyor. Kesin bir korelasyon var mı bilinmez ama bu ikisi arasında bir bağ olmadığını da kesin olarak söylemek mümkün değil.

Burada Bitcoin Cash madenciliği alanından bazı madencilerin BTC ağına geçmesinden ya da en azından zaman zaman geçmesinden söz edebiliriz. Sonuçta BTC ağı madenciler için daha karlı görünüyor. Bu durumun devam etmesi BCH madenciliği, kullanımı ve hash oranını gelecekte nasıl etkiler? Bekleyip göreceğiz.

Kaynak

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Bu sitede yer alan tüm bilgiler haber ve bilgilendirme amaçlı olup yatırım tavsiyesi değildir.Çok riskli bir yatırım aracı olan kripto paralara kaybına tahammül edemeyeceğiniz bir yatırım yapmaktan kaçınınız.