Loading...
btc
BTC
1.28%
Bitcoin
64.285,62 USDT
eth
ETH
0.35%
Ethereum
3.075,15 USDT
bch
BCH
-1.18%
Bitcoin Cash
477,25 USDT
xrp
XRP
0.35%
Ripple
0,50 USDT
ltc
LTC
0.62%
Litecoin
81,26 USDT
bnb
BNB
1.22%
Binance Coin
558,80 USDT
sol
SOL
2.22%
Solana
145,21 USDT
avax
AVAX
0.77%
Avalanche
35,12 USDT
ada
ADA
2.44%
Cardano
0,47 USDT
dot
DOT
-0.58%
Poladot
6,74 USDT
doge
DOGE
0.27%
Doge Coin
0,15 USDT
shib
SHIB
-0.03%
Shiba Inu
0,00 USDT

En az 5 ülke daha Bitcoin’i resmi para birimi olarak tanımlayacak! Sizce hangi ülkeler?

bitcoin
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ünlü CEO 2022 yılında en az 5 ülkenin daha Bitcoin’i resmi para olarak tanımlayacağını belirtti. Detaylar haberimizde.

En az 5 ülke daha Bitcoin’i resmi para birimi olarak tanımlayacak! Sizce hangi ülkeler?

2021 Bitcoin için birçok açıdan tarihi bir yıl oldu. Bitcoin bu yıl tüm zamanların en yüksek seviyesini 64,800 dolarak olarak görürken ilk defa bir ülke Bitcoin’i yasal para birimi olarak belirledi. Orta Amerika Ülkesi El Salvador’da bu yıl 7 Eylül’den itibaren Bitcoin resmi para. Gelen eleştirilere rağmen Başkan Nayib Bukele kararından geri adım atmadı ve yasayı yürürlüğe soktu.

bitcoin

Bitmex CEO’su Alex Hoeptner, Bitcoin’in yasal olarak benimsenmesinin daha yeni başladığını düşünüyor ve bazı ülkelerin El Salvador’u izleyeceğini değerlendiriyor. Ünlü CEO, El Salvador’un Bitcoin yasasının artan ulusal benimsenmenin itici gücü olacağını söyledi.

Bkz: Bitcoin haberleri ve son dakika gelişmeleri

Kripto para dünyasında birçok isim de Bitmex CEO’su Alex Hoeptner ile aynı fikirde. Hoeptner, Bir blog yazısında, ana ihracatı insan sermayesi olan gelişmekte olan ülkelerin benimsemeden en çok fayda sağlayacağı gerçeğine atıfta bulunarak tahmininin arkasındaki mantığı daha da açıklıyor. Yurtdışında çalışan vatandaşların ihtiyacı olan aile üyelerine para göndermeleri gerektiğini, bu nedenle Bitcoin’in bu ülkelerde yasal bir para haline gelmesinin önemini belirtiyor.

Bu paranın bir şekilde eve dönüş yolunu bulması gerekiyor.” Western Union gibi para servis sağlayıcıları tarafından yönetilen dövizleri mevcut sistem, sadece bir sonraki iş günü ülkelerine gönderiyor. Bundan da %10 kesinti yapıyor. Bu yanlış bir politika. İnsanlar daha iyisini hak ediyor.”

Hoeptner, ayrıca El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele’nin kararından dolayı eleştirilmesine de karşı çıktığını belirtiyor. Ünlü CEO, ülkeler İnisiyatif alıp Bitcoin’e yönelmese bile artan enflasyon nedeni ile vatandaşların fiat para birimlerine bir alternatif bulacağını düşünüyor. Bu durumda Bitcoin’in önde olduğunu da dikkat çekiyor. Brezilya ve Tonga Adası’nda konu tartışılmaya başlandı bile. Önümüzdeki yıl bazı ülkelerinde Bitcoin’i yasal para birimi haline getirdiğini görmek bizim için sürpriz olamyacak.

Kaynak

 

 

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Bu sitede yer alan tüm bilgiler haber ve bilgilendirme amaçlı olup yatırım tavsiyesi değildir.Çok riskli bir yatırım aracı olan kripto paralara kaybına tahammül edemeyeceğiniz bir yatırım yapmaktan kaçınınız.