Loading...
btc
BTC
1.68%
Bitcoin
64.536,11 USDT
eth
ETH
0.77%
Ethereum
3.088,04 USDT
bch
BCH
-0.98%
Bitcoin Cash
478,19 USDT
xrp
XRP
-0.61%
Ripple
0,50 USDT
ltc
LTC
0.9%
Litecoin
81,49 USDT
bnb
BNB
1.4%
Binance Coin
559,78 USDT
sol
SOL
3.36%
Solana
146,84 USDT
avax
AVAX
1.44%
Avalanche
35,35 USDT
ada
ADA
3.2%
Cardano
0,47 USDT
dot
DOT
0.47%
Poladot
6,81 USDT
doge
DOGE
0.32%
Doge Coin
0,15 USDT
shib
SHIB
0.61%
Shiba Inu
0,00 USDT

Bitcoin vs. Bitcoin ETF: Hangisi daha iyi bir yatırım?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto piyasasını heyecanlandıran ABD’deki ilk Bitcoin ETF onay aldı ve işlemlere başlıyor. Peki, hangisi daha iyi bir yatırım? Bitcoin mi yoksa ETF’si mi?


Hangisi daha iyi bir yatırım? Bitcoin yoksa ETF’si?

Kripto para sektörü bugün bir kutlama yapıyor. Çünkü ilk defa Bitcoin ile ilgili bir ETF, New York Borsası’nda işlem görmeye başlıyor. Bu ETF’nin tam adı: ProShares Bitcoin Strategy ETF (BITO).

ProShares Bitcoin Strategy ETF (BITO), doğrudan Bitcoin’e yatırım yapmaz. Ancak lider kripto paranın vadeliler sözleşmesine sahip olacak. Yani, Bitcoin ile yüksek korelasyona sahip olacak. Ancak kripto paranın tam değerini yansıtmayacak.

Bitcoin ETF ile neler değişecek?

Bu ETF onayı kripto para sektörüne daha fazla yatırımcı çekebilir. Sonuçta daha fazla regülasyona sahip yapısı ile geliyor. Bazı düzenleyici kuruluşlar artık sektöre daha fazla erişime sahip olacak. Aynı zamanda ETF’ler de aracı hesaplar üzerinden mevcut olacak.

Şimdiye kadar teknoloji seven ve genç traderlerin favorisi Bitcoin’di. Bu nesil aynı zamanda blockchain teknolojisi ile de yakından ilgili. Ayrıca fiyattaki ani dalgalanma ve riskler konusunda da bilgililer.

İlgili – Günün en çok konuşulan kavramı Bitcoin ETF’ler! Bitcoin ETF neden önemli?

Bu arada ise SEC kripto konusunda son dönemlerde sıkı bir duruş sergiliyor. ETF’ye yeşil ışık yakması ise kurumun nasıl bir yapıyı kabul edebileceğini gösteriyor. Diğer yandan Bitcoin vadelileri Chicago Mercantile Exchange’de işlem görüyor ve “Commodity Futures Trading Commission” tarafından düzenleniyor.

ABD’de ilk olmasına rağmen Bitcoin ETF artık Kanada gibi ülkelerde var. Bitcoin ETF’nin en büyük özelliği, yatırımcının doğrudan BTC almasına gerek olmaması. Böylece bir cüzdan ya da BTC adresi ihtiyacı da yok. Diğer yandan borsadan Bitcoin alma ve bunu hackerlere kaptırma ya da anahtarı kaybetme endişeleri de bulunmuyor.

ProShares Bitcoin Strategy ETF, ABD’de bir ilk olabilir. Kesin olan şu ki son da olmayacak. Sırada onay bekleyen Valkyrie, Galaxy Digital, VanEck gibi kuruluşların ETF’leri var.

Sonuç olarak Bitcoin ve Bitcoin ETF’nin kendi artı ve eksileri var. Bitcoin ETF yatırımı BTC’nin kendisini almak yerine geçmez. Ancak ister düzenleyici sorunları, ister diğer riskler dolayısıyla BTC alamayanlar için Bitcoin ETF iyi bir seçenek sunuyor.

Kaynak

İlgili – İlk Bitcoin ETF’si yarın New York borsasında; bundan sonra ne olabilir?

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Bu sitede yer alan tüm bilgiler haber ve bilgilendirme amaçlı olup yatırım tavsiyesi değildir.Çok riskli bir yatırım aracı olan kripto paralara kaybına tahammül edemeyeceğiniz bir yatırım yapmaktan kaçınınız.