Loading...
btc
BTC
0.42%
Bitcoin
63.736,83 USDT
eth
ETH
-0.38%
Ethereum
3.052,84 USDT
bch
BCH
-2%
Bitcoin Cash
473,27 USDT
xrp
XRP
-0.54%
Ripple
0,50 USDT
ltc
LTC
0.65%
Litecoin
81,28 USDT
bnb
BNB
0.73%
Binance Coin
556,09 USDT
sol
SOL
1.47%
Solana
144,15 USDT
avax
AVAX
0.21%
Avalanche
34,92 USDT
ada
ADA
1.75%
Cardano
0,47 USDT
dot
DOT
-0.68%
Poladot
6,74 USDT
doge
DOGE
-0.84%
Doge Coin
0,15 USDT
shib
SHIB
-0.87%
Shiba Inu
0,00 USDT

Bitcoin madencileri önemli bir soruna karşı önlemini aldı! Bitcoin etkilenir mi?

Bitcoin madencilik
Bitcoin madencilik
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Teksas’taki Bitcoin madenciler şalter kapattı. Bitcoin madencilerinin faaliyetlerinin durdurmasının nedeni ve Bitcoin’e ilişkin teknik veriler haberimizde.

Bitcoin madencileri önemli bir soruna karşı önlemini aldı! Bitcoin etkilenir mi?

Geçtiğimiz yıl Çin’in ülke genelindeki enerji tüketiminde yol açtığı sorunlar ve yaşanan kesintiler nedeniyle Bitcoin madenciliğini yasaklamasının ardından madencilerin kendilerine bulduğu lokasyonlardan biri de ABD oldu. Amerika Birleşik Devletleri, madenclik faaliyetlerinde Çin kadar katı olmayınca madenciler yeni operasyonlar ile madencilik pastasında ABD’yi en büyük dilime soktu.

Özellikle Teksas ve Wyoming eyaletleri madencilik şirketlerinin en fazla yer aldığı eyaletler olarak dikkat çekiyor. Tüm madencilik faaliyetlerinin yaklaşık %37’si ABD’de gerçekleşiyor. Ancak yaz aylarında madenciler için büyük bir sorun başlıyor.

İlgili: Bitcoin nedir, geleceği nasıl?

Teksas’taki Bitcoin madencilik şirketleri, havaların aşırı ısınması beklentisiyle makinelerini kapattı. Eyaletin bazı bölgelerinde sıcaklıkların 40 dereceyi (Celsius) aşması bekleniyor ve bu da söz konusu firmaların elektrik tüketimi ile birleştiğinde enerji şebekesinin kesintiye uğramasına neden olabilir.

Bitcoin madenciliği nedir nasıl yapılır?

Texas Blockchain Derneği Başkanı Lee Bratcher, Bloomberg’e verdiği bir röportajda, eteorologların bölge için kavurucu bir hafta tahmin etmesinden bu yana Teksas’taki neredeyse tüm önde gelen bitcoin madencilerinin makinelerini kapattığını açıkladı. Riot Blockchain ve Argo Blockchain dahil olmak üzere önde gelen şirketler kripto dostu duruşlarıyla biliniyor ve eyaletteki madencilik faaliyetlerinde önde gidiyor.

İlgili: Bitcoin fiyat tahmini

Bratcher, eyalet ağı için enerji tasarrufu sağlamak amacıyla 1000 megavat değerinden fazla Bitcoin madenciliği yükünün kapatıldığını söyledi.

Cuma günü, eyalet enerji kullanımı için tüm zamanların en yüksek rekorunu 78.206 megawatt ile gördü. O gün sıcaklık 37 dereceye kadar yükselmişti.

Eyaletin elektrik operatörü Texas Elektrik Güvenilirlik Konseyi (ERCOT), madencilerin sorunlar karşı faaliyet durdurması gerektiğini belirtmişti.

Olumsuz hava koşullarından etkilenen bir diğer ABD eyaleti Montana oldu. Geçen ay şiddetli bir fırtına Marathon Digital’in operasyonlarının %75’i durduruldu.

Bitcoin, gelişmelerin ortasında son 24 saat içerisinde %3,5 değer kaybetti ve 20,000 doların altına geriledi. BTC tarafında teknik veriler düşüş eğilimi gösteriyor. Lider kripto para birimi ligin ikinci yarısına da beklentilerin altında başladı. Madencilik faaliyetlerinin sekteye uğraması Bitcoin fiyatını bir miktar daha aşağı çekebilir.

İlgili: Bitcoin teknik analizi

Günlük Bitcoin (BTC) fiyat hareketleri

Bitcoin madencileri önemli bir soruna karşı önlemini aldı! Bitcoin etkilenir mi?

 

Kaynak

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Bu sitede yer alan tüm bilgiler haber ve bilgilendirme amaçlı olup yatırım tavsiyesi değildir.Çok riskli bir yatırım aracı olan kripto paralara kaybına tahammül edemeyeceğiniz bir yatırım yapmaktan kaçınınız.