Loading...
btc
BTC
0.56%
Bitcoin
63.779,26 USDT
eth
ETH
-0.23%
Ethereum
3.094,90 USDT
bch
BCH
-3.63%
Bitcoin Cash
489,86 USDT
xrp
XRP
0.02%
Ripple
0,50 USDT
ltc
LTC
2.43%
Litecoin
79,99 USDT
bnb
BNB
-1.92%
Binance Coin
542,09 USDT
sol
SOL
-1.36%
Solana
136,64 USDT
avax
AVAX
-0.94%
Avalanche
34,83 USDT
ada
ADA
-0.28%
Cardano
0,46 USDT
dot
DOT
0.14%
Poladot
6,72 USDT
doge
DOGE
-2.93%
Doge Coin
0,16 USDT
shib
SHIB
3.62%
Shiba Inu
0,00 USDT

IOTA coin nedir? IOTA/USD yorum, geleceği ve haberler

IOTA (MIOTA) nedir? Geleceği var mı?
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

IOTA coin nedir? IOTA coin yorumları nasıl? IOTA coin geleceği ve fiyat tahminleri umut vadediyor mu? IOTA coin ile ilgili gelişmeler bu yazımızda.

IOTA coin yorum

 

IOTA/USD – 1 IOTA kaç dolar? Canlı IOTA coin fiyatı

 

IOTA coin nedir?

IOTA, Internet’teki makineler arasında güvenli iletişim ve ödeme sağlamak üzerine odaklanmış, açık kaynaklı bir dağıtık defterdir.

2014 yılında geliştirilen IOTA, Nesnelerin İnterneti’nde, makine ekonomisinde veya insan uygulamaları gibi bir çok alanda ölçeklenebilirlik, kuantum direnci ve merkeziyetsiz özellikleriyle oluşturulmuş, oldukça hafif bir dağıtık defter olarak işlev görebilecek olan teknolojidir.

IOTA (MIOTA) nedir, nereden ve nasıl satın alınır, geleceği var mı?

IOTA, blok zincir teknolojisinin çok tezli bir türevi olarak oluşturuldu ancak çok daha ileri seviyedeydi ve Forbes, Techcrunch, International Business Times ve Huffington Post gibi yenilikçi basında kendisine yer buldu. Birçok üniversite IOTA’nın potansiyelini gördü ve onunla çalışmaya karar verdi.

Blockchain harika bir buluş ama konunun öncüsü kavramlarla da dalgalanıyor çünkü sorunların çoğu insan kaynaklı hatalar yüzünden meydana geliyor.

Transfer işlemlerinin anonim doğasından ötürü, maalesef bazı kötü niyetli kişiler blokzincir temelli para birimlerini izlerini gizlemek için kullanıyorlar.

IOTA kim tarafından kuruldu?

IOTA, 2014 yılında David Sønstebø, Sergey Ivancheglo, Dominik Schiener ve Dr. Serguei Popov tarafından geliştirildi. IOTA, teknolojiyi geliştirmek ve tüm geliştiricilerin birlikte çalışabilmesi için lisanssız olmasını sağlamak için kar amacı gütmeyen bir Linux Vakfı olan IOTA Vakfı tarafından işletilmektedir. IOTA ayrıca, Bosch, Conensys, USbank ve Cisco şirketlerini içeren Trusted IOT Alliance’ın kurucu üyelerinden biridir. 

 

İlgili – Bitcoin (BTC/USD) Yorum: Fiyat, Grafik ve Geleceği

 

IOTA coin fiyat grafiği yorumu

IOTA coini daha iyi anlamak için bir de fiyat verilerine bakalım. CoinMarketCap verilerine göre, IOTA en yüksek seviyesini 2017 yılında gördü. Ayrıca 2021 boğa rallisinde de yeni bir ATH yapmadığını görüyoruz. Mevcut fiyatı ATH zirvesinden yüzde 97 düşüşü gösteriyor. En düşüş fiyatı ise 2020 yılında kaydetmişti. Mart 2024’te ATH’nin yüzde 93 gerisinde bulunuyor. İşte, IOTA coinin zirve ve dip seviyleri:

  • IOTA coin tüm zamanların zirve seviyesi: 5.69 dolar (20 Aralık 2017)
  • IOTA coin tüm zamanların zirve seviyesi: 0.07962 dolar (13 Mart 2020)

iota IOTA coin nedir? IOTA/USD yorum, geleceği ve haberler

IOTA grafiğine bir de Elliot Dalga analizi ile bakalım. Buna göre fiyat şu an ABC düzeltmesi yapıyor. Mevcut pozisyondan daha fazla düşerek A dalgasının da altını deneyebilir. 

iota IOTA coin nedir? IOTA/USD yorum, geleceği ve haberler

IOTA coin ABC düzeltmesini tamamladı ve yönünü yuları çevirdi. Burada yeni bir yükseliş dalgası gelebilir. 

iota IOTA coin nedir? IOTA/USD yorum, geleceği ve haberler

IOTA coinde bahsettiğimiz yükseliş dalgasının başladığını görüyoruz. 2. dalga tamamlandıktan sonra grafikte hedefler belli olmaya başlayacak.

İlgili – DXY ABD dolar endeksi yorum ve grafik: DXY nedir ve ne yapacak?

 

MIOTA coinin adı IOTA olarak değiştirildi

Piyasaya çıktığından bu yana IOTA (MIOTA) adını kullanan projenin coini şimdi IOTA (IOTA) oldu. IOTA Vakfı, Eylül 2023’te IOTA’nın coin adının “MIOTA”dan “IOTA”ya değiştirileceğini duyurdu. Bu değişiklik, IOTA’nın daha basit ve anlaşılır bir isim olmasını sağlamak için yapıldı.

IOTA Vakfı, bu değişikliğin IOTA’nın benimsenmesi ve anlaşılması için faydalı olacağını umuyor.

IOTA coin geleceği ve fiyat tahmini 2024, 2025 – 2035

IOTA fiyatı 2025 yılında 0.40 doları görebilir. 2030 beklentisi ise 0.50 dolar. İşte, gelecek yıllarda IOTA fiyatında beklenen seviyeler:

Yıl Yıl ortası Yıl sonu Tahmin,%
2024 $0.36 $0.54 +117%
2025 $0.47 $0.41 +64%
2026 $0.38 $0.36 +44%
2027 $0.38 $0.40 +60%
2028 $0.36 $0.32 +28%
2029 $0.35 $0.36 +44%
2030 $0.39 $0.42 +68%
2031 $0.45 $0.47 +88%
2032 $0.50 $0.53 +113%
2033 $0.56 $0.59 +137%
2034 $0.56 $0.59 +137%
2035 $0.62 $0.65 +161%

 

IOTA coin geleceği ve fiyat tahmini 2024

Analizler, IOTA coinin fiyatının 2024 yılında 0.14 dolar ile 0.41 dolar arasında olabileceğini gösteriyor. Bu, fiyatta ortalama % 100’lük bir artış anlamına geliyor.

IOTA coin geleceği ve fiyat tahmini 2025

2025 yılında, IOTA’nın blockchain alanındaki büyümesinin devam etmesi bekleniyor. Böylece coinin fiyatı da artırabilir. IOTA coinin 2025 yılında 0.47 dolar ile 0.65 dolar arasında olması bekleniyor.

IOTA coin geleceği ve fiyat tahmini 2030

IOTA coinin 2030 yılında 0.91 dolar ile 3.08 dolar bölgesine ulaşacağı tahmin ediliyor. Bu da önümüzdeki yıllarda fiyatın ortalama % 500’lük bir artış yapacağı anlamına geliyor.

Bu tahminler, IOTA’nın blockchain alanındaki büyüme potansiyeline dayanıyor. Ancak, bu tahminlerin kesin olmadığını ve kripto para piyasasının volatilitesi nedeniyle değişebileceğini belirtmek önemlidir. Yatırım kararları vermeden önce kendi araştırmanızı yapmak ve farklı kaynaklardan bilgi almak önemlidir.

Blok zincirlerin ve IOTA’nın işlevselliği

Başta Bitcoin (BTC) olmak üzere; çoğu blok zincir, madencilere ve doğrulayıcılara güvenir; deyim yerindeyse, hesaplama gücü olan madenciler, senkronize bir p2p ağı vasıtasıyla işlemleri hızlandırır ve dijital para birimlerinin küçük parçalarını işlemci gücü ile kazırlar.</p

IOTA (MIOTA) nedir? Geleceği var mı?

Ağın güvenliği son derece önemlidir ve madencilerin ödülleri (bloklar = para biriminin küçük bir kısmı + işlem ücretleri) teşvik edilen fikir birliği mekanizması vasıtasıyla sağlanır. Bir blok bulduklarına bu ödülü kazanırlar.

Birleştirilmiş ağ hash oranı daha sonra, yeni tokenlerin meşruluğunu ve ağa eklenen bilgilerin meşruiyetini garanti altına almak için, ağdaki eşlerin yardımıyla yeni bulunmuş blokların geçerliliğini sağlar.

Madenciliğin, ödüllendirmenin ve doğrulamanın bu karmaşık mekanizması, çoğu kez blok zincirinin doğru ödemeler yapmasını ve veri bütünlüğünü sağlayan temel ilkesidir, çünkü sistem tarafından onaylandıktan sonra, değerler veya bilgiler değiştirilemez. Bu değiştirilememezlik önemlidir.

Neredeyse tüm durumlarda: birinci ve ikinci nesil blok zincirleri, eşlerin ağa spam göndermesini önlemek için işlem ücreti konseptini kullanmaktadır.

Peki IOTA’da durum nasıl?

IOTA’da madencilik yok, bloklar yok, işlem ücretleri yok. Ağın güvenliği ve konsensüsü, madenciler, doğrulayıcılar ve kullanıcılar arasında paylaşılmamıştır.

Ağın kullanıcıları, kendi işlemlerinden birini yapabilmek için iki eski işlemi doğrulamaktadır (proof of work aracılığıyla).

IOTA (MIOTA) nedir, nereden ve nasıl satın alınır, geleceği var mı?

Hiç kimse bir ödül almaz ve kimse işlem ücreti ödemek zorunda değildir. Bu nedenle Bitcoin veya Ethereum (ETH) ağında olduğu gibi madenci-merkezli bir yapı mümkün değildir.

Uygulama alanı, veri bütünlüğü ve endüstriyel aletler için teknoloji olarak kullanımı IoT’de (Şeylerin İnterneti) belirlenmiştir. Ayrıca, isteğe bağlı ödeme, mikro ödemelerin yanı sıra; sensör teknolojisi, akıllı şehirler, uyarlanabilir sistemler gibi makine-makine iletişimini de mümkün kılmaktadır.

Bir anlaşma katmanı olarak, birçok mevcut sistem arasında birlikte çalışabilirliği hedeflemektedir.

Yaygın kullanılan blok zincirler ücretsiz bir anlaşma katmanı olarak ayarlanamaz çünkü ücretler tasarım gereği bütünleştirilmiştir: madencilere maddi teşvikler verilir ve dolayısıyla ağ için koruma sağlanır.

Oldukça açıktır ki, Bitcoin ve hemen hemen tüm diğer kripto para birimleri bu şekilde işlev görsün diye tasarlanmamıştır. Yakın gelecekte her gün yüz binlerce nano ödemeyi düşündüğümüzde, bu blok zincirler, sadece işlemleri gerçekleştirmek için büyük miktarda ücret alacakken, bu nano ödemelerin maliyeti çoğu zaman harcamaları aşacaktır.

Bu nedenle, karşı karşıya olduğumuz dördüncü endüstriyel devrim için yaratılan, yeni kullanım için güvenli ve ücretsiz bir sistem kullanmak vazgeçilmezdir.

Bu nedenle, gerçek nano ödemeleri mümkün kılan ilk teknoloji olan IOTA, bir yeniliktir.

Altında yatan teknoloji olan Tangle, yarının problemlerini çözmek için geliştirilmiş Üçüncü Nesil Dağıtık Defter‘dir (DLT – third generation distributed ledger).

Bunun ötesinde, Winternitz’in bir-defalık imza şeması, kuantum direnci sağlar ve bu da kusursuz bir gelecek için donanmış olmasını sağlar.

IOTA Teknolojisi

IOTA (MIOTA) nedir, nereden ve nasıl satın alınır, geleceği var mı?

IOTA’nın devrimci teknolojisi hakkında fikir sahibi olmak biraz zor olabilir. Çünkü IOTA, başında anlaşılması kolay olmayan yeni bir teknolojidir.

Kripto para dünyası çevremizi sarmış durumda, ancak IOTA ile bunun ötesine geçiyoruz.

Blockchain 2008 yılında ortaya çıkan bir buluştur ve birçok kullanım alanı vardır. En ünlü kullanım alanı Bitcoin’dir. Dolayısıyla blockchain’i anlamak istiyorsanız, genel olarak Bitcoin ve özelliklerini anlamakla başlayabiliriz, aynı zamanda sorunlarını da.

IOTA ile blockchain arasındaki farklılıklar

Şimdi, IOTA bir Blockchain olmadığından, değinmemiz gereken çok fazla farklılık vardır. Bu farklılıkları anlamak IOTA nedir, ne değildir sorusuna cevap verebilmek için önemlidir.

Ayrıntılara girmeden önce küçük farklılıklara bir bakalım;

  • IOTA, yönlendirilmiş döngüsel bir grafiktir (DAG – Directed Acyclic Graph) ya da kısaca Tangle dediğimiz şeydir ve bir Blockchain değildir.
  • IOTA’da madencilik yoktur, bloklar yoktur, zorluk konsepti yoktur.
  • IOTA’da hiçbir işlem ücreti yoktur.
  • IOTA, Blockchain’in aksine neredeyse sınırsız olarak ölçeklenir.
  • IOTA yalnızca bir para birimi olarak değil, aynı zamanda IoT’nin (Şeylerin İnterneti) sorunlarını çözen bir birlikte çalışabilirlik protokolü olarak da oluşturulmuştur
  • IOTA makine ekonomisini etkinleştirmeyi amaçlar.
  • IOTA, Almanya’da kayıtlı bir STK olan IOTA Vakfı tarafından yönetiliyor (Ekim 2017).

Kullanım Alanları

IOTA’nın gerçekte ne anlama geldiğini anlamak için, halihazırda gördüğümüz ve gelecekte beklemekte olduğumuz geliştirme aşamasındaki kullanım alanlarına ve teknik kısıtlamaları incelemek zorundayız.

Nesnelerin İnterneti, Her şeyin İnterneti, 4. sanayi devriminin bir parçası olarak, pek çok olasılığı vaat eden bilinmeyen alanlardır. Ancak sözü edilen kısıtlamalardan dolayı da belirsizlikleri vardır.

Yaşamsal altyapıya bağlantıları olan küresel bir ağ, hem nimet hem de zararlı olabilir. Gelişmekte olan piyasaları, üstel büyümeyi ve ilerlemeyi, aynı zamanda güvensiz ortamları görmek gerekir.

DDoS saldırıları şimdiden zamanımızın bir parçası haline gelmiştir ve uygun mekanizmalar olmaksızın, bu durum yalnızca daha kötüye gitmektedir.

Veri ve anlaşma katmanı olarak IOTA, merkeziyetsiz, veri geçerliliği olan ve kurcalamaya dayanıklı algoritmalara dayanan bir sistem yaratabilir. Sadece bu çağda değil, post-kuantum çağında da.

1
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
3
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Bu sitede yer alan tüm bilgiler haber ve bilgilendirme amaçlı olup yatırım tavsiyesi değildir.Çok riskli bir yatırım aracı olan kripto paralara kaybına tahammül edemeyeceğiniz bir yatırım yapmaktan kaçınınız.

Yorumlar kapalı.